Almanlar Osmangazi'nin Projelerine Hayran Kaldı
Osmangazi Belediyesi’nin kardeş belediyelerinden olan Almanya’nın Lahn Dill Kreis ilçesinden gelen heyet, vizyon projelere hayran kaldı.

Osmangazi Belediyesi olarak 26 kardeş belediyeleri olduğunu ifade eden Dündar, “Dünyanın farklı bölgelerindeki kardeş belediyelerimiz arasında yaptığımız ziyaretler ile karşılıklı ilişkileri güçlendirdiğimize inanıyorum. Üreten şehirler olarak hem Bursa, hem de Lahn Dill’i omuzlayarak, Alman ve Türk dostluğunu pekiştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Ziyarette Başkan Dündar ve Wolfgang Schuster, birbirlerine hediye takdiminde bulundu. Ziyaretin ardından Başkan Dündar, yabancı konuklarına belediye binasında sergilenen Kaliteli Yaşam Merkezi, Atletizm Salonu ve diğer projelerin maketlerini gezdirerek bilgiler verdi. Daha sonra Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Alman heyet, dev binanın ihtişamı karşısında şaşkınlık yaşadı. Bursa’nın fethinin tasvir edildiği panoramik resmi gördüklerinde büyüklendiklerini belirten Lahn Dill Kreis Kaymakamı Wolfgang Schuster, “Bu mükemmel müzenin Bursa’yı en güzel şekilde temsil ettiğini düşünüyorum. Bilhassa devasa kubbe insanı büyülüyor. Bu güzel eseri herkesin görmesini tavsiye ediyor, yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Alman misafirler, Osmangazi Belediyesi’nin çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak adına hayata geçirdiği Katı Atık Toplama Merkezi ve kentsel dönüşüme ışık tutan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de inceleme fırsatı buldu. Osmangazi Belediyesi’nin projelerinin bütün belediyelere örnek olabileceğini ifade eden Alman heyet, kendilerini Bursa’da en güzel şekilde ağırladığı için Başkan Dündar’a teşekkür etti.
