Çiftliğe Giren Köpekler Kuzuyu Telef Etti

Eceabat ilçesindeki çiftliğe giren köpekler 20 günlük bir kuzuyu telef edip, çok sayıda küçükbaş hayvana zarar verdi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Topzeytinlik mevkisinde bulunan Yüksel Demirler'e ait küçükbaş hayvan çiftliğine dün gece çok sayıda köpek girdi.

Köpekler, koyun ve kuzuların bulunduğu alandaki hayvanlara saldırıp henüz 20 günlük bir kuzuyu parçalayarak telef etti.

Daha sonra uzaklaşan köpeklerin çiftliğe giriş çıkışları güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Çiftlik sahibi Yüksel Demirler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledikten sonra öğrendiklerini söyledi.

Hayvanların ayaklarının soğuktan etkilendiğini düşünerek veterinere haber verdiklerini ifade eden Demirler, "Veterinerimiz burada yaptığı incelemede hayvanların soğuktan etkilenmediğini, bir saldırıya uğramış olabileceklerini söyledi. Bizde kayıtlara baktık. Resmen vahşet olmuş." dedi.

Çiftliğin yakınlarında bulunan hayvan barınağındaki köpeklerin sürekli dışarıda gezdiğini ve daha önce de çiftliğine girdiklerini anlatan Demirler, "Daha önce 3 tane kazımı yediler. Bugünde kuzularımı boğdular. Nereden gelip nereye gittikleri izlerinden belli. Çiftliğin arka tarafında yer alan hayvan barınağında 350 tane köpek bakıyorlar.

İsterlerse 750 tane baksınlar. Ama her şeyden önce emniyete alsınlar. Kimseye zarar vermesinler. Benimkilerini bitirecekler daha sonra komşuların hayvanlarına gelecek sıra. İneklerimi yiyecekler ondan sonrada sıra bana gelecek. Hepsinin önlerinde mamalar var. Ama zarar veriyorlar. Gece benim hayvanımı telef edip çekip gidiyor." diye konuştu.

Yaşanan olayda 20 günlük bir kuzunun telef edildiğini, aralarında hamile olan 30'a yakının da büyük zarar gördüğünü dile getiren Demirler, yetkililerden, barınaktaki hayvanları kontrol altında tutmalarını istedi.

Kaynak: AA