Karadenizli Off-Roadcılar, 'Yaylalarımız Güvenli, İstersen Bizimle Gel' Sloganı İle Yaylalara Akın Ediyorlar

Giresun’da yayla turizmini geliştirmek için kolları sıvayan off roadcılar ‘Yaylalar güvenli, istersen bizimle gel’ sloganıyla her hafta etkinlik düzenleyerek yaylalara çıkartma yapıyorlar.

Karadenizli Off-Roadcılar, 'Yaylalarımız Güvenli, İstersen Bizimle Gel' Sloganı İle Yaylalara Akın Ediyorlar
Doğu Karadeniz bölgesinde son yıllarda yaşanan terör olaylarının turizmi ve yaylaların güvenliğini engellemediğini göstermek adına yollara düşen off-road tutkunları her hafta bir başka Karadeniz yaylasına gezi düzenleyerek yaylaların güvenilir olduğunu göstermeye çalışıyorlar.

Giresun’da 2012 yılından bu yana faaliyette bulunan ‘Çotanak Off-Road Kulübü’ kendilerini gönüllü yayla turizmi elçileri olarak adlandırıyorlar. 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirten kulübün liderliğini yapan Akın Aras, ”Son yıllarda bazı terör eylemleri oldu ama biz yaylalara gitmekten çekinmiyoruz çünkü yaylalar bizim yaylalarımız. Karadeniz’e gelenler geldikleri gibi giderler. Yaylalarımız güzel ve güvenli hiçbir sıkıntı yok turistlerimiz hiç korkmasınlar hatta bizde onlara geldikleri zaman eşlik edebiliriz. Kulüp olarak ’Yaylalarımız güvenli, ,istersen bizimle gel’ diye bir sloganımızda var. Kendisi gitmeye çekinen arkadaşlarımızı, dostlarımızı yaylalarımızda eşlik edebilir, ağırlayabiliriz” dedi.

Yaylaların görüldüğü kadar uzak olmadığını kaydeden Aras, “İnsanlar dışarıdan bakınca yaylanın uzak olduğunu düşünüyor. Lakin sahilden 40 dakika sonra yaylaya çıkabiliyoruz. 40 dakika gibi kısa bir süre içinde ormanların, o geniş alanların içinde olabiliyorsun ve yeşilin her tonunu görebiliyorsun. Yatırımlar ise hızlandı, yollarımız yapıldı çok rahatlıkla arazi aracı olmasa bile yaylalara ulaşılabiliyor artık. Turizm açısında restoran ve otel gibi hizmet sektörü de yaygınlaştı” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medyadan paylaştıkları fotoğrafları Alp Dağları zannediyorlar”

Dünyanın her yerinden takipçileri olduğunu vurgulayan Akın Aras, “Sosyal medyada da gittiğimiz yaylaları paylaşıyoruz ve istatistiklere baktığımızda da dünyanın her yerinden takip edildiğimiz ortaya çıkıyor. Bazen çektiğimiz bir fotoğrafı bize ’Bunu Avrupa’da mı çekiyorsunuz?’ diye soruyorlar. Biz de hayır burası Alpler veya başka bir yer değil. Giresun dağları diyoruz ve insanlar çok şaşırıyor. Sosyal medyada aracılığı ile yaptığımız paylaşımlar sonucunda güzel geri dönüşler oluyor. İnsanlar bize buralara nasıl gidilebileceğini soruyor. Biz de onlara yardımcı oluyor hatta gelen turistlere buradaki otellerden rezervasyon bile yapıyoruz. Sosyal medya paylaşımlarımızda hem Arapça hem de İngilizce paylaşımlar yapıyoruz. Giresun’un tüm güzelliklerini Arapça ile Ortadoğu İngilizce ile tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kulübün üyelerinden Ahmet Ocak ise Çotanak Off-Road kapısının herkese açık olduğunu söyledi.

Off-Road için ana unsurun Karadeniz’i sevmek olduğunu ifade eden Ocak, “Çotanak Off-Road Kulübü zaten doğa sporlarını amaçlayan bir kuruluş. Her zaman herkese kapımız açık, misafir ederiz. Kulübümüze doğayı seven herkes katılabilir. Koşularımız ise ana unsur olarak doğayı seveceksin, yaylaları seveceksin ve en önemlisi Karadeniz’i seveceksin bunlar bizim için yeterli” diye konuştu.

Düzenledikleri faaliyetlerin yanı sıra sosyal projelere de imza atan off-roadcılar uzakta buluna köy okullardaki öğrencilere yardımlar yapıyorlar. Kulüp 2018 yılı içerisinde fidan dikimi, öğrencilere yardım ve engelli öğrencileri Off-Road ile tanıştırma projeleri yer alıyor.
Kaynak: İHA