Sökeli Kadınlardan Kimsesiz Çocuklara Anne Eli
Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi, kimsesiz çocuklara yardım amacıyla kış boyunca üşümesinler diye kazak, yelek, bere ve atkı ördü.

Kadın Meclisi’nin kısa bir süre içinde çok sayıda el emeği ürünleri oluşturduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan; “Duyurusu yapılmamasına rağmen Sökeli kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi. 210 takım halinde oluşturulan paketleri Kaymakamlığımıza teslim ediyoruz. Sizler aracılığı ile Sosyal Hizmetlerin altında bulunan çocuklarımıza anne şefkati değmesini arzu ediyoruz” dedi.
Fikri Kadın Meclisi üyeleri ile paylaştıktan sonra güzel bir ilgiyle karşılaştığını söyleyen Kadın meclisi Başkanı Güler Nalbant’da; “Herkes çocuklara dokunmak istiyordu. Bir hafta gibi kısa sürede yapmaya karar verip harekete geçtik ve iki hafta gibi kısa bir sürede çok sayıda ürün elde edildi. Emeği geçen arkadaşlarım her biri ürünü sevgi ile yaptı. Her birine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Örgü işlerinin aynı zamanda insanlara hayata bağlayan bir üretim şekli olduğunu rahmetli annesinden de bildiğini örnekleyen İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ise; “Kadınlarımız aynı zamanda üretkenlerdir. Bu üretimlerini kimsesiz çocuklarla paylaşmak istemeleri çok daha güzel ve önemli. Söke kent Konseyi ve Kadın Meclisi’ni bu düşünce ve faaliyetlerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.
