Mekke'nin Fethi Ve Kudüs Gecesi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Patnos şubesi tarafından, "Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı gerçekleştirildi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Patnos Şube Başkanı Rıfat Zengin'in açılış konuşması ile başladı.

Zengin, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarına dair kararın üzerinden haftalar geçmesine rağmen konuyu gündemden düşürmediklerini kampüslerden, sınıflara, sıralardan, basın açıklamalarına kadar bu kararı tanımadıklarını haykırdıklarını ifade etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Lokman Yıldız da şunları söyledi:

"İşgal ve fetih arasında çok temel farklar mevcut. Fetih, insanları kurtarmak ve kötülüklerden güzelliklere doğru sevk etmek için yapılırken, işgal, canlı olan ne varsa onları yok ederek kendi menfaatlerini gerçekleştirme gayesi taşır. Fetih bir kurtuluş, yeniden doğuş ve yaşatma hareketidir. Ancak Batı'nın işgal hareketi bir yok etme hareketidir. Bizler fetih ve işgal arasındaki temel farklılıkları insanımıza anlatmak için bu çalışmayı ortaya koymaktayız."

Programa, Patnos İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Talat Toy, Şube Müdürü Fikret Ayaz, Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, Hüdayi Vakfı Ağrı temsilcisi Davuthan Kılıç, STK temsilcileri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program sonunda AGD tarafından yapılan Siyer yarışmasında başarılı olan ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri verildikten sonra son buldu.

Kaynak: AA