Kırşehir'de Okullardaki Güvenlik Tedbirleri Görüşüldü

Kırşehir Valisi Necati Şentürk başkanlığında okul güvenliği toplantısının yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Müftülük Konferans Salonunda yapılan okul güvenliği toplantısında, yeni eğitim ve öğretim yılında uygulanacak tedbirler ele alındı.

Toplantıda konuşan Şentürk, okullarda alınan tedbirlerle çocukların ruhsal ve fiziksel açıdan sağlıklı bir ortamda büyümelerini, eğitimlerini güvenli bir şekilde tamamlamalarını amaçladıklarını belirtti.

Yeni eğitim ve öğretim yılında alınan tedbirlerin değerlendirildiğini hatırlatan Vali Şentürk, şöyle devam etti:

'Milli ve manevi değerlerimizi bilen, bilgi ve teknolojiyi doğru, yerinde ve faydalı bir şekilde kullanan nesil yetiştirmek temel amacımızdır. Kırşehir'de bulunan 223 okulda toplam 41 bin 252 öğrenci öğrenim görecek. Okulların iç güvenliği, okulların çevresi ile ilgili dış güvenliği ve bağımlılıkla mücadele konularında gereken tedbirleri almış durumdayız. Eğitimde oldukça kaliteli olan ilimiz, eğitim güvenliği konusunda da örnek gösterilecek niteliktedir. Yeni eğitim-öğretim sezonunun hayırlı olmasını temenni ediyorum.'

Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, okul müdürleri, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları, emniyet teşkilatı personeli ile öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA