Rusya'ya 10 Firmanın Katılımıyla Sektörel Ticaret Heyeti Gidecek

Ekonomi Bakanlığı destekleri ve koordinasyonunda Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından 12-14 Eylül 2017 tarihleri arasında Rusya Federasyonu’nun Moskova şehrine yönelik olarak yaş meyve ve sebze, hayvansal ürünler (süt, bal, tereyağı, peynir, balık unu ve yağı) ve dondurulmuş gıda ürün gruplarında faaliyet gösteren 10 firmanın katılımıyla bir sektörel ticaret gezisi düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu heyetin ziyareti kapsamında gerçekleştirilecek ikili iş görüşmelerinin yanı sıra gıda toptancısı ve dağıtıcıları ile görüşmeler yapılması, toptancı hallerinde yerinde incelemelerde bulunularak sektöre ilişkin detaylı bilgi edinilmesi ve gıda sektöründe faaliyet gösteren zincir mağazaların yetkilileri ile yapılacak görüşmeler çerçevesinde söz konusu firmalarla aracılar olmaksızın bağlantı kurulması yönünde girişimlerde bulunulması hedefleniyor. Ayrıca her yıl Moskova’da düzenlenen “World Food Moscow Fuarı” heyete katılacak firma yetkilileri tarafından ziyaret edilecek. Söz konusu heyetin gıda ürünleri ihracatında önde gelen ülkeler arasında yer alan ülkemizin bu sektörde önemli pazarlardan olan Rusya Federasyonu’ndaki payının artmasına önemli bir katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

Öte yandan, Ekonomi Bakanlığı destekleri ve koordinasyonunda Elektrik-Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği organizasyonu ile 3-6 Eylül 2017 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrine yönelik beyaz eşya yan sanayinde faaliyet gösteren 14 firmanın katılımıyla bir sektörel ticaret gezisi düzenlendi.

Söz konusu heyetin ziyareti kapsamında beyaz eşya sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri ziyaret edilerek firmanın üretim tesislerinde incelemelerde bulunuldu ve firma satın alma yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Ayrıca sektöre ilişkin dünyadaki en önemli fuarlar arasında yer alan IFA 2017 Fuarı’nda gerek Almanya’nın, gerekse diğer ülkelerin fuara katılım sağlayan firmalarının standları ziyaret edilmek suretiyle son trend ürünlere dair incelemelerde bulunuldu. Fuar idaresince tahsis edilen görüşme salonlarında fuar katılımcısı firmalar ile 210 civarında ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA