Kaymakamdan, Narenciye İşçilerine Ziyaret

Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, ilçede narenciye hasat sezonunun başlaması nedeniyle hasatta çalışan işçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal ile birlikte kesim yapılan narenciye bahçelerine giden kaymakam Bulacak, hasat sezonunun tüm çiftçilere bereket getirmesini diledi.

Narenciyenin yetişmesi anlamında ilçenin büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Bulacak, şunları söyledi:

"İnşallah hem üreticimiz hem de alıcımız memnun olur. İç piyasanın yanısıra Rusya'ya ihracatın başlaması nedreniyle ihracata dönük kesimlerde yapılmaktadır. Mandalinanın kesimlerinde zaman zaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün açmış olduğu kesim kurslara katılan elemanlar tercih edilmektedir, bu hasat yapılan ürün açısından da ve ihracaat açısından da önemli."

Bölgeye mevsimlik olarak gelen tarım işçilerinin barınma, beslenme, sağlık ve çocukların eğitimi gibi konularda çıkan sorunların giderilmesi için çalıştıklarını belirten Bulacak, bunun için özellikle toplu barınma merkezlerinin tercih edilmesini, çadır kurmaktan çok evlerde kalmalarının daha uygun olacağını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İnal da narenciye hasat mevsiminin başlamasıyla ilk etapta erkenci cins ardından da diğer ürünlerin kesmine başlanacağını söyledi.

Kaymakam Bulacak ve beraberindekiler, ardından narenciye paketleme tesislerini de gezerek, ihracata yönelik çalışan firmaları ziyaret etti.

Kaynak: AA