AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Açıklaması

'Irak'ta herhangi bir referanduma müsaade edersek bundan sonraki süreçte orada daha fazla parçalanmalar meydana gelecek. Buna razı değiliz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma ilişkin 'Irak'ta herhangi bir referanduma müsade edersek bundan sonraki süreçte orada daha fazla parçalanmalar meydana gelecek. Buna razı değiliz.' dedi.

Karacan, katıldığı AK Parti Mahmudiye 6. Olağan İlçe Kongresi'nin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'ın toprak bütünlüğünün Türkiye için önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın söz konusu referandumla ilgili gerekli iradeyi gösterdiğini anlatan Karacan, şöyle konuştu:

'Irak'ta herhangi bir referanduma müsaade edersek bundan sonraki süreçte orada daha fazla parçalanmalar meydana gelecek. Buna razı değiliz. Irak bizim komşumuz, orada yaşayan Türkmen kardeşlerimiz var. Bugün hep birlikte AK Parti, CHP, MHP tezkere oylamasına katılacak. Herkes tezkerenin çıkması için oylarını verecek. Hükümetimiz hazırlıklarını yaptı. Gerekli şekilde cevabı verilecek.'
Kaynak: AA