İLBANK'tan GAP Bölgesine Destek

İller Bankası ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokollerle, bölgede belediye ve proje alanlarında kültürel, doğal değerlerin korunması, sağlıklı kentleşme ve düzenli gelişmenin sağlanması amaçlanıyor İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: 'Verilen hizmetlerin GAP bölgesi kapsamında üretilecek projelerin hayata geçirilmesi ve şehircilik faaliyetlerinin gerçekleşmesinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum'.

İller Bankası (İLBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladıkları 'turizm amaçlı' ve 'teknik' iş birliği protokolleri çerçevesinde verdikleri hizmetlerin, projelerin hayata geçirilmesi ve şehircilik faaliyetlerinin gerçekleşmesinde önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

İLBANK'tan yapılan açıklamaya göre, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzalanan 'Turizm Amaçlı İşbirliği Protokolü' ve 'Teknik İşbirliği Protokolü' ile Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta belediye ve proje alanlarında, kültürel, doğal değerlerin korunması ve sağlıklı kentleşme ile düzenli gelişmenin sağlanması hedefleniyor.

Gelecekteki altyapı çalışmaları ve diğer projeler için altlık oluşturmak amacıyla imzalanan protokollere göre, harita, jeolojik-jeoteknik etüt, imar planı ve kent bilgi sistemi yapılması konularında teknik hizmetler İLBANK tarafından karşılanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demirtaş, protokol kapsamında yapılan tüm işlerin ihale süreçlerinin ve teknik hizmetlerin tamamen İLBANK tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Demirtaş, verilen hizmetlerin GAP bölgesi kapsamında üretilecek projelerin hayata geçirilmesinde ve şehircilik faaliyetlerinin gerçekleşmesinde önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurguladı.

İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük ise 2010'da imzalanan, 2013'te revize edilen protokol sonrası GAP idaresinin talepleri doğrultusunda 61 halihazır harita üretimi, 4 jeolojik-jeoteknik etüt raporu ve 5 imar planı yapımının tamamlandığını kaydetti.

Büyük, 9 jeolojik-jeoteknik etüt raporunun hazırlanması, 10 halihazır harita ve 11 imar planı yapımı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Kaynak: AA