Usta Eller Kurban Kesimine Hazır
Esenler Belediyesi, Kurban Bayramı’nda yaşanan kazalarının azalması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için ücretsiz sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu açtı.

Eğitimlerin sonrasında ise tüm kursiyerler, sınava girecekler ve başarılı olanlara Esenler Halk Eğitim Merkezi tarafından“Kurban Kesim Elemanı”sertifikası verilecek.
Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekim Muhammet Efe, eğitimlerin 10 yıldır sürdüğünü ve Türkiye’de ilk yapan kurum olduklarını dile getirdi. Efe, amaçlarının halkın güvenli bir şekilde kurban bayramını yaşaması olduğu belirterek, “Birkaç aşamalı eğitim veriyoruz. 18 saatlik bir teorik eğitimin ardından uygulamalı olarak bu modern mezbaha da kesim usullerini anlatıyoruz. Burada vatandaşlar halk, gıda ve çevre sağlığı konusundan bilinçlendiriliyorlar. Yine diyanet işlerimizden görevlimi dini vecibeleri anlatıyor. Kesicinin kendi güvenliği ile ilgili ilk yardım dersleri de veriyoruz. Esenler Belediyesi olarak vatandaşların hem dini hem teknik açıdan hem sosyal açıdan kurban bayramını daha huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesini sağlıyoruz. Katılan 56 katılımcıya sertifikalarını vereceğiz” diye konuştu.
Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu’na katılan Resul Özalp ise, “Her sene olduğu gibi bu sene de biz keseceğiz ama bilimsel olsun diye belediyemizin düzenlediği bu kursa katıldık. Çok faydalı geçti. Hem dinimize uygun kesme usullerini öğrendik hem de buraya gelerek uygulamalı olarak öğrendik. Kurban kazaları yaşamadan rahat keseceğiz. Belediyemize de teşekkür ederiz bu hizmeti verdiler ücretsiz” dedi.
