Sıcaktan Bunalan Gençler, Alakacaya Şelalesinde Serinliyor

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde sıcaktan bunalan gençler, şelalede serinliyor.

Sıcaktan Bunalan Gençler, Alakacaya Şelalesinde Serinliyor
Elazığ’da hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerinde seyretmesiyle birlikte serinlemek için yer arayan gençler, Alacaka ilçesinden bulunan şelaleye akın etti. İlçe halkı başta olmak üzere diğer ilçelerden de gelen özellikle gençler, Alacakaya Şelalesinde soğuk suya girerek serinliyor. Buz gibi akan şelalenin altında durup serinleyen vatandaşlar, yüzerek de günün keyfini çıkartıyor.

Şahane bir şelale olduğunu dile getiren ilçe sakinlerinden Niyazi Yaman ise, “Günümüzde Manavgat şelalesi kurudu. Ama bizim şelalemiz şırıl şırıl akmaktadır. Herkesin gelip görmesini isterim. Çocukluğumuz burada geçti. Gençler gelip yüzüyor. Çok güzel ve bozulmamış bir yer” diye konuştu.

Şelalenin çok güzel olduğunu ve herkesin gelip görmesini tavsiye eden ilçenin gençleri, sadece yazın değil, kışında şelalenin ayrı bir görüntü oluşturduğunu aktardı.

Alacakaya Şelalesi’nin güzide bir yer olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, “Adeta çölde bir vaha tarzında. Burayla ilgili yine belediyeyle ortak çalışıyoruz. Valimizin de desteğini alırsak, güzel bir projemiz var. Çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki yıl buraya başlayacağımızı düşünüyorum. İnsanların piknik yapabileceği, fotoğraf çekinebileceği ve şelalenin havuzunda yüzebileceği güzel bir alan olacak. Burayı değerlendirmeyi çok istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA