Gürpınar'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit Okundu

Gürpınar ilçesinde, FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında şehit düşenler için mevlit okundu.

Gürpınar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Merkez Camisi’nde mevlit programı düzenledi.

Programda, ilahiler okunarak şehitler için dua edildi.

15 Temmuz şehitleri, Gürpınar Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen programla da anıldı.

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, 15 Temmuz tarihinin, aslında bir destanın, bir direnişin, hain planların ters düz edildiği bir günün adı olduğunu söyledi.

Türkiye için 15 Temmuz akşamı ne kadar kara bir gün ise 16 Temmuz sabahının da o kadar aydınlık bir gün olduğunu ifade eden Doğramacı, şunları kaydetti:

'15 Temmuz iyi anlatılmalı çünkü öyle bir badire atlattık ki Allah'ın bu milletin göğsünden korkuyu alıp çekmesiyle bu darbeyi bertaraf ettik. İnşallah bir daha 15 Temmuzlar yaşamayız. Eğer biz 15 Temmuz'u yaşamamış olsaydık belki daha kötü bir şekilde, daha kötü günler yaşayacaktık. Allah buna müsaade etmedi. O gün şehit olan, sokağa çıkan, tankların altına yatan, silahlara göğüslerini siper eden herkesten Allah razı olsun. Bu hainlerin sonuna kadar inlerine girip Allah'ın izniyle hep birlikte el ele vererek ortadan kaldıracağız. Bugünler zor günler ama bugünleri Allah'ın izniyle aşacağız. Bugünden başlayarak 15 Temmuz gecesi dahil olmak üzere akşam nöbetlerimiz devam edecek. Bu nöbetlere bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz.'

Programa İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emrah Akçay, İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Tunç, AK Parti İlçe Başkanı Halit Toktaş, Müftü Alaaddin Hançer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tarkan Değer, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit sonrası vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA