Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle kapsamlı anma etkinlikleri kapsamında
Akçakale belediyesi tarafından düzenlenen programda yaklaşık 3 Bin kişi
mehteran takımı eşliğinde bayraklı kavşaktan
Suriye sınırına kadar yürüdü.Yürüyüşün ardından toplanan halk
Akçakale Süleyman şah ilk okulunda salavatlar ve dualar okuyarak darbenin birinci yılında hain darbe girişimini lanetlediler. 5 gün devam edecek 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri bir dakikalık
saygı duruşu ve
İstiklal Marşı okunmasının ardında
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan bir konuşma yaptı. Ayhan, "15 Temmuz Aynen
Çanakkale Zaferi gibidir insanlar Allah’ın hikmetiyle tankların altına yatarak bu hain darbe girişimini engellediler. Tabii ki Türk silahları Kuvvetleri içerisinde hainler var bu hainlerin yüzünden tüm Türk Silahlı kuvvetlerini kötülemek de doğru değildir. Bir yıl önce de Türk Silahlı kuvvetlerimiz ile beraber kol kola bu nöbetleri beraber icra ettik. İçimizde ki hainler inşallah temizleniyor temizlenecek bu ülke inşallah bir daha 15 Temmuzu Yaşamaz çünkü dış güçlerin bize yapmış olduğu oyunları hepimiz görüyoruz ondan dolayı ben buradan tüm hemşerilerime sesleniyorum aynı şekilde devletimizin yanında bayrağımızın yanında dik durmalarını istiyorum” dedi.
Düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve milli birlik günü etkinliklerine
Akçakale kaymakam vekili
Harran kaymakamı Temel Ayca,Belediye başkanı Abdülhakim Ayhan,Kıbrıs gazileri,kamu kurum amirleri,sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Şanlıurfa’nın
Akçakale ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Binler ellerindeki Türk bayraklarıyla
Suriye sınırına kadar yürüdü.