Bakan Kaya Karnelerini Alan Devlet Korumasındaki Çocuklarla Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, devlet korumasındaki çocuk evlerinde yaşayan ve takdir belgesi alan 18 öğrenci ile makamında bir araya gelerek sohbet etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, devlet korumasındaki çocuk evlerinde yaşayan ve takdir belgelerini alan 18 öğrenci ile makamında bir araya geldi. Öğrenciler arasında TEOG’da soruların tamamını doğru yanıtlayan Ziya Yücekaya da vardı. Öğrencilerle sohbet eden Bakan Kaya, tek tek hangi mesleği yapmak istediklerini sordu. Öğrencilerin çoğu hakim, savcı ve psikoloji alanlarında okumak istediğini söyledi.

Bakan Kaya, öğrencileri tebrik ederek, “Sizi burada görmek çok güzel. Hepiniz takdir aldınız, takdirlerinizle buradasınız, gerçekten çok mutlu oldum. Hepinizi tebrik ediyorum. Ara ara görüşüyoruz, konuşuyoruz ama bugün sizi burada takdirlerle görmek bizim için mutlulukların en büyüğü. İnşallah başarınız daim olsun, ileride istediğiniz mesleklere kavuşun ve inşallah ülkemize çok güzel hizmetler yapacaksınız, bundan eminim” ifadelerini kullandı.

“Ben sizin ablanızım, annenizim”

“Biz sizlerle gurur duyuyoruz, sizlerin hem eğitim hayatınızdaki başarılarınızla hem spordaki, müzikteki başarılarınızla gurur duyuyoruz” diyen Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizlerin geleceğe en güzel şekilde hazırlanmanız için tüm gayretimiz. İnşallah memnunsunuzdur kaldığınız yerlerden. Sıkıntınız olursa hiç çekinmeyin, ben sizin ablanızım, annenizim hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Çok çalıştınız, büyük başarı elde ettiniz, güzel bir tatili de hak ettiniz. İnşallah size güzel bir tatil yaptıracağız ama yazın da durmak yok, öğrenmeye devam edeceğiz. Hem dinleneceksiniz hem öğrenmeye devam edeceksiniz. Yaz tatilleri sizin için hem dinlenme zamanı hem de daha fazla kitap okuyabileceğiniz, spor yapabileceğiniz, çaldığınız müzik aletleri varsa onu geliştirebileceğiniz bir zaman dilimi olacak. Allah başarılarınızı daim etsin, inşallah bu saydığınız mesleklere en güzel şekilde ulaşacaksınız. Biz de bu süreçte her zaman yanınızdayız. Her zaman her şekilde yanınızdayız, en ufak bir ihtiyacınızda dahi beni arayabilirsiniz. Şimdi evlerinize gideceksiniz, oradaki kardeşlerinize, akranlarınıza örnek olmanızı istiyoruz. Bizim çocuklarımızın hepsinin benzer başarıları yakalamalarını istiyoruz. Çok güzel bir orandayız aslında şu an ama evdekileri de ders çalışma yönünden siz teşvik edebilecek çocuklarsınız, onları da teşvik edelim olur mu?”

Bakan Kaya, öğrencilere spor yapmaları gerektiğini ve böylece büyüme hormonunun salınımının artacağını söyleyerek tavsiyelerde bulundu. Sohbetin ardından Bakan Kaya, öğrencilere hediye takdim ederek, birlikte fotoğraf çekindi.

Devlet koruması altında kalan çocukların takdir ve teşekkür belgesi alma oranlarının ise yüzde 34 olduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA