Gaziantep Bağımsız Milletvekili Özdağ Açıklaması

'Türkiye henüz bir başka girişim, kalkışma tehdidini aşmış bir ülke değildir. Bunun en önemli nedeni de FETÖ ile yapılan mücadelenin doğru, sistemli, stratejik yürütülmemesidir'

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'nin henüz bir başka girişim, kalkışma tehdidini aşmadığını, bunun en önemli nedeninin de 'FETÖ ile yapılan mücadelenin doğru, sistemli, stratejik yürütülmemesi' olduğunu söyledi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sosyal ve kültürel iktidar kuramadık' dediğini aktararak, 'Erdoğan, 80 milyon insanı kendisi ve partisi gibi düşünmesi gerektiğini bir hedef olarak ortaya koymuştur.' diye konuştu.

Erdoğan'a göre kendisi gibi düşünmeyenlerin 'gayri milli' olduğunu savunan Özdağ, 'Bu düşünce, demokratik toplum ve sistemini Erdoğan'ın hazmetmediğinin en açık ifadelerinden birisi' görüşünü öne sürdü.

Özdağ, 'Erdoğan'ın kültürel partileşmeyi hedef olarak ortaya koyduğunu ancak bunu yapamayacağını, çünkü bu duruşu temsil etmediğini' savundu. Özdağ, 'Sarayın baskıları sadece politik baskı olarak kalmayacaktır. Bu açıklama 'hayat tarzını size de dayatacağız açıklamasıdır. Bu, Erdoğan'ın bir kültür savaşı başlatacağının açıklamasıdır.' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, referandum sürecinde 'evet çıkarsa şehit gelmeyecek' dediğini belirten Özdağ, '7 seneden bu yana, askerlerimiz, helikopterlere engel tanıma sisteminin takılmasını istemelerine rağmen, kendinize birçok uçak aldınız fakat helikopterlere engel tanıma sistemi almadınız. Şenoba'da düşen helikopterin siyasi sorumlusu başbakan ve milli savunma bakanıdır.' ifadelerini kullandı.

Özdağ, zeytinlik alanlara yatırımı yapılabilmesiyle ilgili düzenlemeye ilişkin de eleştiriler getirdi.

-'Ciddi bir soruna dönüşecek'

Katar ile 6 Arap ülkesi arasındaki krizin Türkiye'yi nasıl etkileyeceği sorusu üzerine Özdağ, bunun AK Parti'nin alacağı tavra bağlı olduğunu ifade etti.

Özdağ, 'AKP'nin Katar ile çok yoğun ekonomik ve askeri ilişkileri var. Bu durumda ilk bakışta AKP'nin Katar'dan yana tavır alması beklenir ancak Suudi Arabistan başta olmak üzere bölgedeki diğer Arap emirliklerini karşısına almaya cesaret edebilir mi bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.' dedi.

Bu meselenin ciddi bir soruna dönüşeceği ve Türkiye'yi etkileceğinin şimdiden göründüğünü dile getiren Özdağ, 'Katar'dan gelen yatırımların nasıl şekilleneceği anlamında en çok etkileyeceği alan ekonomi olur.' diye konuştu.

Bir köşe yazısında '15 Haziran'da FETÖ darbesinden bahsedildiğinin' belirtilmesi üzerine Özdağ, şunları kaydetti:

'Demek ki 15 Haziran'da bir şey olmayacak ama Türkiye henüz bir başka girişim, kalkışma tehdidini aşmış bir ülke değildir. Bunun en önemli nedeni de FETÖ ile yapılan mücadelenin doğru, sistemli, stratejik içeriği olan bir mücadele olarak yürütülmemesidir. FETÖ, bu kişilerin düşündüğünden dahi güçlüdür. Son bin senede Türk devletinin Anadolu'da gördüğü en büyük iç düşman niteliğini hala korumaktadır.

TSK'dan arzularıyla ayrılanların hiç birisinin FETÖ'cü olduğunu düşünmüyorum. Ayrılması için başka göreve atananlar ise istifa etmiyorlar ve inatla görevlerinde kalıyorlar. Bu çok önemli bir unsur. TSK içindeki FETÖ örgütlenmesinin ne kadar ısrarcı olduğunu gösteriyor.'

Fetullah Gülen'in vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili soruya Özdağ, 'Hiç kimse vatandaşlıktan çıkarılmamalı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu kişilerle ve bu örgütlerle mücadele sürdürülmeli.' yanıtını verdi.
Kaynak: AA