HDP Sözcüsü Baydemir: Sessiz kalmayacağız

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Selahattin Demirtaş'ın tutuklamasına sessiz kalanlara, biz Demirtaş'ın yoldaşları olarak sesiz kalmayacağız. Hangi partiden olursa olsun, bir milletvekili tutuklandığında biz buna hayır diyeceğiz" dedi.

HDP Sözcüsü Baydemir: Sessiz kalmayacağız
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nca Sur İlçesi'nde kurulan 'Yeryüzü sofrası' iftarına katılan HDP sözcüsü Osman Baydemir, etkinlikten sonra yaptığı açıklamalarda CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına değindi.

Baydemir, yaptığı açıklamada "Hangi siyasi görüşten olursanız olun, sıranın size gelmesini beklemeyin. Sıranın size gelmesini beklediğinizde, zülme gözünüzü kapattığınızda, nasıl olsa bu zulüm Kürde yapılacak diye beklediğinizde gün gelecek, o zulüm sizi de kapsayacak. Anayasa Mahkemesi eğer hükümetin denetiminde değilse, halen zerre kadar hukuk inancı, bilinci, kırıkğı kalmışsa derhal kararına sahip çıkmalıdır. Tutuklu milletvekillerinin tümün bırakılması gerekiyor. Selahattin Demirtaş'ın tutuklamasına sessiz kalanlara, biz Demirtaş'ın yoldaşları olarak sesiz kalmayacağız. Hangi partiden olursa olsun, bir milletvekili tutuklandığında biz buna hayır diyeceğiz." dedi.