Muhasebeci Ayşe Elidemir, Kırıkkale'ye Bisikleti Sevdirmeye Çalışıyor

Kırıkkale Bisiklet Topluluğu kurucusu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Kırıkkale İl Temsilcisi Ayşe Elidemir, amaçlarının Kırıkkale halkına bisikleti sevdirmek olduğunu söyledi.

Muhasebeci Ayşe Elidemir, Kırıkkale'ye Bisikleti Sevdirmeye Çalışıyor
Bisikletin kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen muhasebeci Ayşe Elidemir, düzenledikleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bisiklet Turu öncesinde topluluğun kuruluş sürecini ve faaliyetlerini anlattı. Türkiye’de sayısı parmakla gösterilecek kadar az olan kadın il temsilcilerinden Elidemir, "Bisiklet tutkum hepimiz gibi çocukluğumuzdan itibaren geliyor sanırım. Babamın aldığı ilk bisikletle, kırmızı bisikletle başlamıştı. Daha sonra da devam etti bu tutku, üniversite ve üniversite hayatımdan sonra da 2014 yılının ilk aylarında Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği ile sürdürdüm bisikletle olan bağımı. Bisiklet için ve Kırıkkale için bir şeyler yapabilmekti amaç. Şimdi sadece kendim için değil herkes için bisiklet sürmeye devam ediyorum. Federasyonun İl Temsilciliği’ni almamdan sonra devamı geldi ve arkadaşlarla tanışmamla 2015 yılında kurduk Bisiklet Topluluğunu, yani bu ikinci 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamamız. 2 sene önce kuruldu topluluğumuz. Arkadaşlarımla tanıştığım için ben çok mutluyum, birlikte daha güçlü olduğumuza inanıyorum. Grubu kurma aşamamız ise şöyle gelişti, bir ilan açtım bir sosyal medya internet sitesinde, Kırıkkale Bisiklet Severler Topluluğu adında yine bir sayfamız var artık aynı sitede. Bu adresi kurarken bisiklet severleri bir araya getirmekti amacım ve buradaki bisiklet süren arkadaşların resimlerini sosyal medyada paylaşmaktı. Orada tanıştığım arkadaşlarla bir topluluk halinde olmak ve faaliyetlerimize bu şekilde devam etmek istedik. Bunun sonucunda oluşturduğumuz Kırıkkale Bisiklet Topluluğumuz 2 senedir faaliyetlerine devam etmekte yeni katılımlarıyla birlikte" dedi.



“Kırıkkale’yi hem tanımış hem tanıtmış oluyoruz”

Düzenledikleri bisiklet turlarıyla Kırıkkale’yi hem kendilerinin tanıdığına hem de sosyal medya yoluyla insanlara tanıttıklarına değinen Elidemir, "Toplulukla beraber turlarımız oluyor, perşembe akşamları farkındalık turları düzenliyoruz. Burada tanıştığımız arkadaşlarla daha sonra telefon üzerinden oluşturduğumuz bir grup üzerinden iletişime geçiyoruz ve turlarımızı planlıyoruz. Bu turlar da Kırıkkale’nin aslında turistik yerlerini diğer insanlara da göstermemize faydalı oluyor. Hem biz de aslında Kırıkkale’yi daha iyi tanımış oluyoruz, çünkü Keskin’e gidip gelmiş oluyoruz, Hasandede’nin küçük yerlerine gidiyoruz. Bu şekilde şehrin köylerine gitmiş oluyoruz ve buradaki insanlarla da iletişime geçmiş oluyoruz, bisikleti de göstermiş oluyoruz. En azından haftada iki tane topluluk etkinliğimiz oluyor. Ayrıca arkadaşlar bireysel de kendi aralarında haberleşip şehirde turlayabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

“Antrenör ve hakemimizin olmaması yarışmacı çıkarmamızı engelliyor”

Kırıkkale’de bisiklet sporu gönüllüleri olarak yaşadıkları sıkıntılardan da bahseden Kırıkkale İl Bisiklet Temsilcisi Ayşe Elidemir, şöyle konuştu:

"Kırıkkale’de ilk başta hakem ve antrenörümüz yok, antrenörün olmaması ve bisiklet hakeminin olmaması, yarışmacı olarak sporcu çıkarmamızı engelliyor. Yarışma düzenleyebilmemizi de engelliyor bu durum. Şehirde bisiklet yarışları yapılamıyor, ayrıca yaz okuluna da öğrenci alamıyorlar antrenör olmadığı için. Bazı insanlar bisiklet sürmemelerine sebep olarak şehirde bisiklet yolunun olmamasını söylüyorlar. Kırıkkale Belediyesi yeni bir çalışma yaptı, 1,5 kilometrelik kısa bir bisiklet yolu düzenledi.

Bu yol haricinde Kırıkkale’de bisiklet yolu yok, insanlar bisiklet sürmemelerine bunu neden gösterebiliyorlar. Trafikte ise Kırıkkaleli sürücüler bize karşı anlayışlı davranıyorlar diyebilirim."
Kaynak: İHA