Hakkari'de 6. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Hakkari'de Sancaktepe İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 6. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim okundu.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, burada yaptığı konuşmada, maneviyatına bağlı, çalışkan, yardımsever, merhametli, geleceğe umutla bakan insanlar ve gençler üzerindeki çalışmalarından dolayı SİMMDER yöneticilerini canı gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Toprak, 'İlimizde Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili bin 800 adet kitap dağıtıldı. Dağıtımı yapılan kitapların okunmasını sağladıktan sonra da ne anlandığı ile ilgili yapılan yarışmada kardeşlerimiz kompozisyonlar yazdılar ve bunlar değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda umre hediyesi kazanan arkadaşlarımız oldu. Bu da parayla ölçülmeyecek derecede çok kıymetli bir hediye. Aynı şekilde cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve İstanbul gezisi kazanan arkadaşlarımız da oldu. Bunlar çok güzel hediyeler olmakla beraber burada esas olan gençlerimizi iyiliğe, güzele, güzel ahlaka teşvik etmektir. Çünkü her şeyin başı iyi ahlak sahibi olmaktan geçiyor. '

Ardından, Hakkari Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Aydın Çallı ve Sancaktepe İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdullah Arvas birer konuşma yaparak 6. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması ile ilgili katılımcılara bilgi verdiler.

SİMDER'in faaliyetlerini içeren sunumun ardından Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korusu ilahiler seslendirdi.

Vali Toprak, yarışmada dereceye giren 10 öğrenciye altın hediye etti.

SİMDER ise 5 öğrenciye umre ziyareti, 15 öğrenciye İstanbul gezisi, 5 öğrenciye dizüstü bilgisayar ve 5 öğrenciye de cep telefonu hediye edildi.

Kaynak: AA