Tatvan Gönül Elçileri İle Hayat Bulacak

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın eşi Arzu Özkan öncülüğünde, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilçedeki Gönül Elçileri, ilçedeki ihtiyaç sahibi kadınlara destek olurken, aynı zamanda özel çocukları ve yetim çocukları kucaklıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesindeki 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Türkiye’de çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Gönül Elçileri özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda kalan çocuk, yaşlı ve engelli kişilere dönük gönüllü olarak çalışmaya arzu eden kişilerin başvurduğu ve çalışma yaptığı bir program. Bu program aynı zamanda koruyucu ailede de önemli bir yer tutuyor.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın eşi Arzu Özkan öncülüğünde Tatvan ilçesinde hayat bulan bu proje kapsamında özel eğitimli çocuklar için farkındalık etkinlikleri düzenlenirken, ihtiyaç sahibi annelere ulaşılarak destek sağlanıyor.

Tatvan Kaymakamlığı ile Gönül Elçileri tarafından 'Anneler Günü' dolayısıyla etkinlik yapılacağını kaydeden Gönül Elçisi Arzu Özkan, 'Bu proje Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen bir projedir. Toplumun kalkınmasında gönüllü bir kavramın, gönüllülük kavramını geliştirmek ve gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak için geliştirilmiş bir projedir. Projenin asıl amacı toplumda çocuk, koruyucu aile, gönüllü aile, kadının güçlenmesi, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli hizmetlerine erişim, aile ve yoksulluk konularını ele almaktır.' dedi.

Kaynak: AA