Bakan Zeybekci'dan 17-25 Aralık Vurgusu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Gezi olaylarından sonra 17-25 Aralık’ın hatırlayın o gün ne oldu. Halk Bankası Müdürü o kadar ‘salak’tı ya, Allah’a şükür kardeşimizin öyle bir şeyi yoktu. Evinde ayakkabı kutularının içinde para saklardı ya, hatırlayın 2001 yılını, o zaman niye Halk Bankası ve Ziraat Bankasını kapatın diyorlardı. 17-25 Aralıktan önce Türkiye’nin İran ile Körfez ülkeleriyle olan ticaretin en büyük fonksiyonu Halk Bankası üstlenmişti” dedi.

Bakan Zeybekci'dan 17-25 Aralık Vurgusu
Referandum çalışmalarını Denizli’de yürüten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık-Sen Denizli Şubesi Kadın Kolları ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Bakan Zeybekci’nin yanı sıra, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat ve çok sayıda sendikanın kadın üyesi katıldı.

Referanduma ilişkin kararlarını sendika adına açıklayan Sağlık-Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, kararlarının ’evet’ olduğunu belirtti.

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat da, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.

Zeybekci: “Türkiye 2001 yılında yüz liralık verginin 86 lirasını faize verdiği zaman iyi bir ülkeydi”

Darbe gecesinin bir işgal girişimi olduğunu yineleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin 2002’den buna yana dünyadaki büyümenin üstünde bir oranla büyüdüğünü belirtti.

Türkiye’nin yakaladığı büyüme ile dünyanın 16’ncısı Avrupa’nın ise 6’ncı ekonomisi haline geldiğini ifade eden Zeybekci, bugüne kadar Türkiye’nin edilgen bir rolde bırakılmasının hedeflendiğini, Türkiye’nin kontrol edilebilir bir güç haline getirildiği zaman onlar için sevilen bir ülke olduğunu söyledi.



Zeybekci, “Türkiye 2001 yılında yüz liralık verginin 86 lirasını faize verdiği zaman iyi bir ülkeydi. Ama Türkiye yüz liralık verginin 10 TL’sini faize verdiği zaman, istenmeyen bir ülkeydi. Yüzde 7 bin faiz olduğu zaman Türkiye kötü bir ülke, ama 2013 yılında yüzde 4.6 ödediği zaman Türkiye kötü bir ülke oldu. Dünyanın en büyük havalimanları Paris ve Frankfurt’u geçen havalimanları inşa ettiğiniz zaman kötü bir ülke olursunuz. Mondros Mütarekesi Boğazlar Sözleşmesinin yüzüncü yılı biterken, Türkiye insanlık tarihinin en büyük projesi, kanal İstanbul’u inşa ederken tabi ki, kötü bir ülke olur. Türkiye iki tane nükleer santrali faaliyete geçirdiği zaman tabiki kötü bir ülke. 5-10 milyon dolara muhtaç olan bir ülke, 2012 yılında ecdadın emaneti olan gönül coğrafyaya, yani Orta Asya’dan Balkanlara, Afrika’ya kadar dünyanın bir numaralı bağışçısı olduğu zaman tabi ki Türkiye kötü bir ülke. Türkiye bayrağının dünyanın her yerinde dalgalandığı zaman kötü bir ülke. Hatırlayın ‘Taksim Platformu’nun isteklerini” diye konuştu.

Türkiye’de yapılan büyük projelere karşı çıkıldığını belirten Zeybekci, Türk müteahhitlerinin büyümelerinden rahatsız olunduğunu da kaydetti.

Zeybekci, “Bakın Türk müteahhitleri dünyada ikinci sırada, 114 ülkede, 9 binin üzerinde proje, toplam değeri 340 milyar dolar değerinde proje yapan müteahhitlerimiz var. Gezi olaylarından sonra 17-25 Aralık’ın hatırlayın o gün ne oldu. Halk Bankası Müdürü o kadar ‘salak’tı ya, Allah’a şükür kardeşimizin öyle bir şeyi yoktu. Evinde ayakkabı kutularının içinde para saklardı ya, hatırlayın 2001 yılını, o zaman niye Halk Bankası ve Ziraat Bankasını kapatın diyorlardı. 17-25 Aralıktan önce Türkiye’nin İran ile Körfez ülkeleriyle olan ticaretin en büyük fonksiyonu Halk Bankası üstlenmişti” dedi.

Konuşmalarının ardından sendika tarafından Bakan Zeybekci ve 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat’a tablo hediye edildi.
Kaynak: İHA