Otizmli Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Adıyaman'da Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açılan sergide otizmli çocukların yaptıkları el işi ürünlere vatandaşlar ilgi gösterdi.

Adıyaman'da Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açılan sergide otizmli çocuklar, el işlerini sergiledi.

Demokrasi Meydanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, çocuklar gönüllerince eğlendi.

Sergide çocukların yaptıkları resim, tablo gibi birçok el işi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Otizmli çocuklar, '6. Element' grubunun söylediği şarkılara eşlik ederek eğlendi. Görme engelli Zeliha Bozkurt da sahne alarak şarkı söyledi.

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, otizm hastalığına dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini belirtti.

Otizmli çocukları olan ailelerin yanında olduklarını dile getiren Taş, 'Bununla yaşamasını öğrenmemiz gerekiyor. Bilinçlendirme noktasında ailelerimizin, ebeveynlerin çocuk sahibi olmadan önce bütün analizlerini yaptırmalarında fayda olduğunu söylüyoruz. Ailelerin çocukları doğuştan itibaren gözlemlemelerini istiyoruz.' diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise 'Otizmli çocukların gününü kutluyoruz. Vatandaşları bu sergiye davet ediyoruz. Bir farkındalık oluşturmak adına buradayız.' dedi.
Kaynak: AA