CHP Genel Başkan Yardımcıları Böke Açıklaması

'Biz vatandaşın borcun altında ezilmediği, borcunu ödeyebildiğini istikrarlı bir Türkiye için hayır diyoruz' CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: 'Evet cephesi maalesef medyada da büyük bir baskı kurarak hayırın sesini kısmaya çalışıyor'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, halk oylamasıyla ilgili 'Biz vatandaşın borcun altında ezilmediği, borcunu ödeyebildiğini istikrarlı bir Türkiye için hayır diyoruz' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ile Selin Sayek Böke Adana İl Başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak anayasa değişikliği teklifine neden 'hayır' dediklerini anlattı.

Böke, halk oylaması çalışmaları kapsamında ev ev, köy köy dolaştıklarını ve gittikleri her yerde 'hayır'ların çoğaldığını gördüklerini söyledi.

Mart ayında enflasyonun yüzde 11,29'a çıktığını aktaran Böke, hükümeti eleştirerek, bu durumun herkesi etkilediğini ifade etti.

'Biz vatandaşın borcun altında ezilmediği, borcunu ödeyebildiğini istikrarlı bir Türkiye için hayır diyoruz.' ifadesini kullanan Böke, 'Biz Türkiye'nin zorluklarda değil, iyiliklerde ortak olduğu, biz Türkiye'nin işsizlikte değil istihdamda ortak olduğu, biz Türkiye'nin batık kredilerde değil ödenebilen borçlarda ortak olduğu, biz Türkiye'nin istikrarsızlıkta değil istikrarda ortak olduğu yarınlar için herkesin hayır oyu vereceğine hiç şüphe duymuyoruz. Bu fiili başkanlık ekonomide olduğu gibi siyasette de istikrarsızlık yarattı.' ifadesini kullandı.

Ağbaba ise gündemin çok yoğun olduğunu ve halk oylamasına çok az bir süre kaldığını belirterek, 'hayır' kampanyası yürütenlere baskı yapıldığını iddia etti.

Evet kampanyası yapanların devletin ve yerel yönetimlerin imkanlarını kullandığını öne süren Ağbaba, 'Sadece yerel yönetimlerle, valiliklerin yaptığı kampanyalarla yetinmeyen evet cephesi maalesef medyada da büyük bir baskı kurarak hayırın sesini kısmaya çalışıyor.' dedi.
Kaynak: AA