Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler Azerbaycan'da

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Bakü’de merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini ziyaret ederek gül bıraktı. Güler, daha sonra Bakü Şehitler Hıyabanı’ndaki Ebedi Ateş Anıtı ile Türk şehitliğine çelenk bıraktı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, temaslarda bulunmak için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Orgeneral Güler, Bakü temaslarına Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini ziyaret edip gül bırakarak başladı.

Orgeneral Güler, daha sonra Bakü muharebesinde şehit olan Azerbaycan Türkü ve Türkiye Türkü askerlerin defnedildiği Bakü Şehitler Hıyabanı’ndaki Ebedi Ateş Anıtı’na çelenk sunarak, Türk şehitliğine geçerek anıta çelenk bıraktı. Temsili şehit kabirlerine de karanfil bırakan Orgeneral Güler, Türk şehitliğindeki hatıra defterine şunları yazdı:

“Yüce Türk ulusunun kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz. Sizler kardeş Azerbaycan’ın bağımsızlığı ve kutsal vatan topraklarının muhafazası için canlarınızı seve seve feda ettiniz. Bu fedakarlığınız tarihe altın harflerle yazılmış, dostluk ve kardeşliğimizin nişanesi olmuştur. Destanlaşan mücadelenizi, kahramanlıklarınızı, Türk milleti sonsuza kadar minnetle ve şükranla anacaktır. Eşsiz hatıralarınız huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhlarınız şad olsun.”

Orgeneral Güler, Bakü’de Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve İçişleri Bakanı Ramil Usubov’la bir araya gelecek. Güler, Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi ve Sınır Güvenliği Komutanlığında da temaslarda bulunacak. Orgeneral Güler’in Azerbaycan temasları 28 Nisan’a kadar sürecek.
Kaynak: İHA