Fırat Kalkanı'nda 8 Bin 686 EYP Ve 5 Bin 204 Mayın Ele Geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekâtının başından itibaren, harekât kapsamında bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda bugüne kadar toplam 8 bin 686 EYP ve 5 bin 204 mayın ele geçirildiğini açıkladı.

Fırat Kalkanı'nda 8 Bin 686 EYP Ve 5 Bin 204 Mayın Ele Geçirildi
TSK’dan yapılan açıklamada, El Bab’ın tam olarak kontrol altına alınmasını müteakip şehir merkezi ve çevresinde DEAŞ terör örgütü tarafından tuzaklanan çok miktarda mayın, EYP ve patlamamış mühimmat Mayın EYP Tespit İmha (METİ) Timleri, bölgede görevli manevra personeli, yerel halk ve ÖSO unsurlarınca tespit edildiği kaydedildi. Tespit edilen mayın, EYP ve patlamamış mühimmatın belirlenen emniyetli bölgelerde toplandığı vurgulanarak halen imha faaliyetlerinin sürdürüldüğüne dikkat çekildi.

Yapılan incelemelerde; bölgede ele geçen mayınların çoğunun anti-tank, bir kısmının anti-personel mayınları olduğu, mühimmat, plastik patlayıcı, teneke gibi muhtelif malzemelerden yapılan EYP’lerin çoğunlukla basma düzenekli veya hareket sensörlü yapıldığının belirlendiği ifade edildi.

Mayın ve EYP’lerin ağırlıklı olarak yol, menfez, bina girişi ve bina içlerine tuzaklandığı, ayrıca muhtelif yerlerde de çok miktarda tuzaklanmış EYP bulunduğunun da tespit edildiği bildirildi.

Fırat Kalkanı Harekâtının başından itibaren, harekât kapsamında bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda bugüne kadar toplam 8 bin 686 EYP ve 5 bin 204 mayın ele geçirildiği belirtildi.

Bölgede güvenliğin sağlanması maksadıyla yürütülen faaliyetler neticesinde bölge halkı tekrar evlerine geri dönmeye başladığına dikkat çekilerek hayatın normalleşme sürecine girdiği vurgulandı.

Açıklamada,"Türk Silahlı Kuvvetleri sarsılmaz bir inanç, sabır, kahramanlık, fedakârlık ve yüce Türk Milletinden aldığı kuvvet ile bölge ve dünya barışına her zaman olduğu gibi bundan sonra da etkin şekilde katkı sağlamayı sürdürecektir" denildi.

Kaynak: İHA