Ünye'de Öğrencilere Trafik Bilinci Eğitimi

Ünye’de okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine 'Trafik Bilinci Kazandırma' eğitimi veriliyor.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu tarafından yürütülen ortak çalışma kapsamında Ünye Anafarta ilkokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Trafik ve çevre bilgisi usta öğreticileri tarafından 'Trafik Bilinci Kazandırılması' konulu eğitim programında, karayolu nedir, taşıtları tanıyalım, okul servisleri, karşıdan karşıya geçme, bisiklet kullanma, toplu taşıma, özel araçlarda seyahat, yaya yolu ve banketten yürüme konularında bilgi verildi.

Eğitime katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, trafikte uyulması gereken kurallara ilişkin öğrencilere şunları söyledi:

'Trafik hayatımızın bir parçasıdır. Milli Eğitim Bakanlığımız, Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu ile bir araya gelerek öğrencilerimizi trafikle ilgili bir eğitimden geçirmeye karar verdiler. Bu eğitim bu nedenle yapılıyor. Trafik kurallarını öğreneceğiz. Trafik sadece arabanın içerisinde değil, birde arabanın dışında trafik ve trafik kuralları var. Okuduğunuz okul, gittiğiniz yerlerde hep trafik önümüze çıkıyor.'

Erdem, çocukların güvenlikleri açısından arabada ön koltukta oturmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA