Minik Rabia'nın Yanan Kolu Kesilmekten Kurtarıldı

Edirne'de kaynar çorbanın dökülmesi sonucu sağ kolunda 3. derece yanık oluşan Rabia, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesindeki ameliyatın ardından sağlığına kavuştu

Edirneli 3 yaşındaki Rabia'nın kaynar çorbanın dökülmesi sonucu yanan kolu, ameliyatla kesilmekten kurtarıldı.

Mutfakta tencerede kaynayan çorba koluna dökülen Rabia, annesi Elif ve babası Levent Polat tarafından Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine getirildi. Minik Rabia'nın sağ koluna 3. derece yanık teşhisi ile müdahale edildi.

Kolunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Rabia'yı hastanenin plastik cerrahi ve rekonstrüktif uzmanı doktorları Özgür Agdoğan, Fatih Burak Efeoğlu, Asef Ulutürk ve çocuk cerrahisi uzmanı Rauf Tuğrul Aksoy ameliyat etti.

Doktor Agdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rabia'nın 4 hafta hastanede takip altında tutulduğunu ifade ederek, 'Bu tür yanıklarda kol çepeçevre yandığı zaman, kolun dolaşımı riske girer, dolayısıyla bu riski yabana atmamak için bu müdahaleyi yaptık. Rabia'nın kolunu kesilmekten kurtardık.' dedi.

Agdoğan, Rabia'nın kolunu tedavinin ardından rahat şekilde kullanabildiğini anlattı.

Hastane yöneticisi Selahattin Kat da minik Rabia'nın kolunda oluşan izlerin, ilerleyen yaşlarında müdahale edilerek düzeltilebileceğini aktardı. Bölgede yanık ünitesi ihtiyacının hastaneleri tarafından karşılandığını belirten Kat, beş yataklı ünitesinin hastalara hizmet verdiğini kaydetti.

- 'Kolunu ve parmaklarını kaybedebilirdi'

Anne Elif Polat, iki ay önce evinin mutfağında yemek yaptığı sırada kızının koluna kaynar çorba tenceresinin devrildiğini anlattı.

Yaşadıkları olaydan ailece etkilendiklerini dile getiren Polat, 'Kızım çorbayı karıştırmak için tabureyi alıp ocağın üzerine çıkmış. Çorbayı karıştırırken nasıl oldu tam da göremedim çorbayı döktü. Üzerinde kazak vardı çıkardık. Çıkarırken derileri de kolundan çıktı ve hemen hastaneye getirdik. Doktorlarımız müdahale etti. Allah razı olsun, hepsine teşekkür ediyorum. Kızım kolunu ve parmaklarını kaybedebilirdi. Kızım ameliyat olurken ben de acilde yattım.' diye konuştu.

Ameliyattan sonra kendisini nasıl hissettiğini soranlara 'Bomba gibi...' cevabını veren Rabia, resim yapmaya devam edeceğini söyledi.
Kaynak: AA