Süleyman Şah'ın Heykeli Törenle Açıldı
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırıkhan’ın girişine yaptırılan Osmanlı Devleti kurucusu Osman Bey’in dedesi Süleyman Şah’ın heykeli törenle açıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş da konuşmasında, gidilecek kilometrelerce yolların atılacak ilk adımla başlayacağını ifade ederek, "İlk adım Anadolu’nun Türk yurdu edinmesi, Anadolu’ya Türklerin gelmesi ve Anadolu’da ilk Türk devletinin kurulması gibi bizim de ilk adımlarımız Süleyman Şah’ın heykelinin kurulmasıyla başlıyor” diye konuştu.
EXPO 2021’le ilgili konuşan Başkan Savaş, “Önümüzdeki günlerde valimizle birlikte bu işin yapılabileceği alanları EXPO heyetine göstereceğiz. Ovada 2 tane yer belirlemiş bulunuyoruz, bunlardan biri Kırıkhan Gölbaşı diğeri Reyhanlı Yenişehir Gölü. Bunları EXPO yetkilileriyle paylaşacağız ve kararı onlar verecek. EXPO 2021 Hatay’ın tarihinde atılacak en büyük adım olacak” şeklindekonuştu.
