Manisa'da 'Basın Bilgilendirme Ve Eşgüdüm' Toplantısı

Manisa Valiliği tarafından düzenlenen 'Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm' toplantısı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirildi.

Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda Vali Güvençer, kurumların yaptığı çalışmalar hakkında verdiği bilgilerin ardından kurum müdürlerinden ve temsilcilerinden kurumlarına ilişkin başlayacak ve başlamış olan projeler hakkında bilgi aldı.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan proje kapsamında, cami ve Kur’an kursları tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi mülteci aile, Türk aile, engelli birey, yetim ve üniversiteli öğrencilere yardım yapılacağını kaydetti.

Proje kapsamında yapılacak yardımların, bölgenin cami ve Kur’an kursu sorumluluğunda olacağını kaydeden Cihan, belirlenen kişilerin sorunlarıyla ilgilenilerek hem dilenmelerinin engelleneceğini, hem de sosyal açıdan destek sağlanacağını söyledi.

Kendi tespitlerine göre 9 bin ile 10 bin arasında mülteci olduğunu tahmin ettiklerini belirten Cihan, şöyle konuştu:

'İl Göç İdaresi’nden adres bilgilerini aldık. Bunların ilçe ilçe ayrımı yapacağız, ilçe müftülüklerine teslim edeceğiz. İlçe müdürlüklerimiz de adreslerin hangi camiye yakın ise o adres o bölgedeki caminin sorumluluk alanında olmuş olacak. Proje kapsamında her caminin ve Kur’an kursumuzun bir mülteci ailesi, fakir ailesi, bir yetimi, üniversite öğrencisi olsun istiyoruz. Projede yol aldık, bu projenin uygulanabilirliği noktasındayız.'

Projenin bütün mülteci aileleri kapsamadığını, büyük ilçelerde 10, küçük ilçelerde 5 olmak üzere başlangıç yapmayı hedeflediklerini ifade eden Cihan, 'Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, diğer kurum yöneticilerimizin destekleriyle bu projeyi yüksek oranda uygulamayı hedefliyoruz.' dedi.

Toplantıya, Manisa’daki kurum ve kuruluşların müdürleri, başkanları ve temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA