Elazığ'da 'Koruyucu Aile Ve Evlat Edindirme' Standı

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, koruyucu aile ve evlat edindirmenin önemini anlatmak için stant açtı.

Kentte bulunan bir alışveriş merkezinde açılan stantta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, koruyucu aile ve evlat edindirme yoluyla kurumda kalan çocuklara sıcak bir aile ortamı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bakanlığın genel politikasının devletin koruması altında olan çocukların aile sıcaklığı ile yetişmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kenç, 'Çocukların bir aile şefkatine ihtiyacı olduğu düşüncesi ile özellikle kurum ve kuruluşlarımızda kalan çocuklarımızın mutlak surette bir ailenin yanında, ailelerin koruyucu aile olarak çocuklarımıza sahip çıkmalarını arzu ediyoruz.' dedi.

Devlet koruması altında olan çocukların maddi ve manevi imkanlarını karşıladıklarını ifade eden Kenç, 'Bu çocukların bütün bakım ve ihtiyaçları devletin gözetimindedir. Bunların her türlü bakımı da devletin elindedir. Devletin istediği sadece bu çocuklara gerçekten şefkatli bir yuva olması noktasındadır.' şeklinde konuştu.

Elazığ'da koruyucu aile sayısını 29'dan 50'ye çıkarmak için çalışmalar yaptığını aktaran Kenç, kurum ve kuruluşlarda kalan çocukların kısa bir süre zarfında koruyucu ailelerin yanına vererek onlara sıcak bir ev ve aile ortamı vermek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA