İmara Açılan Arazilerdeki Bitki Örtüsü Başka Arazilere Nakil Ediliyor

Şanlıurfa’da imara açılan arazilerdeki bit örtüsünün hayatını devam ettirebilmesi için boş arazilere nakil ediliyor.

İmara Açılan Arazilerdeki Bitki Örtüsü Başka Arazilere Nakil Ediliyor
Şanlıurfa’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak imara açılan arazilerdeki bitki örtüsünün hayatını devam ettirebilmesi için ağaç nakilleri gerçekleştiriyor.

Mevcut bitki örtüsünü koruyan Büyükşehir Belediyesi, son bir yıl içerisinde mevcut yeşil alan miktarını 500 bin metrekare arttırdı. GAP Vadisi projesi ile Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alanını oluşturmak için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün nüfus artığı bölgede, yeni imara açılan arazilerdeki mevcut ağaçları ise tek tek sökerek, başka bölgelere nakil ediyor. Ekipler, son olarak Devteşti bölgesinde gelişen yerleşim bölgelerinin tehdidi altında bulunan zeytin ağaçlarının nakillerini GAP Vadisi 3. Etabının yer aldığı bölgeye gerçekleştirdi. Çalışmalarını takip eden Zeytin Ağacı Platformu Başkanı İhsan Şenocak, duyarlı yaklaşımından dolayı başta Başkan Nihat Çiftçi’ye ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

Şanlıurfa’nın bu tür yaklaşımlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Şenocak, "İmara açılan arazilerde yer alan ağaçların heba olup gitmemesi için Büyükşehir Belediyemiz bunları kamuya ait ortak kullanım olan yerlerde değerlendiriyor. Ağaçlar çok itinalı bir şekilde yeni yerlerine taşınıyor. Çalışmalar bizi çok mutlu etti" dedi.

Kaynak: İHA