Beyşehir Gölü'ndeki Buz Adalarından Kartpostallık Görüntüler
Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyısının bazı yerlerinde oluşan buz adaları, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kıyılarda mesai yapan balıkçılar ise buz adaları ve buzların arasından açıklara traktörler yardımıyla çıkarılıyor.

Kıyılardaki buz yığınları, göle açılmak isteyen balıkçıların da korkulu rüyası haline geldi. Ağ sermek ve avlanmak için açıklara doğru gitmek isteyen ancak buz engeli ile karşılaşan balıkçılar, tekneleriyle açıklara çıkabilmek için traktörlerden istifade etmeye başladı.
Kıyıda toprak zemin üzerinde park halinde bekleyen teknelerini traktörleriyle çekerek göl sularında açıklara doğru çıkarabilen balıkçılar, ardından teknelerine geçerek mesai yürütüyor.
Balıkçılar, buzların erimeye başlamasının ardından rüzgarın da etkisiyle kıyılarda birikerek yığınlar oluşturduğunu, adeta buz adacığı görünümü sergilediğine vurgu yaparak, “Beyşehir Gölü kıyıları bahar mevsiminin geldiği Mart ayının ortalarında adeta bu görüntüyle kutupları andırıyor ama görsel olarak eşsiz manzaralar sergiliyor. Kıyıdaki buzlar zaman zaman değişik yönlere esen rüzgarın da etkisiyle sürekli yön değiştiriyor. Hareketli olmalarından dolayı zaman zaman teknelerimiz için engel, hatta risk oluşturabiliyor. Avlanmak için göle açılırken ya da dönüş yolunda zaman zaman zorluk çektiğimiz anlar olabiliyor. Ama bu durumda imdadımıza göl sularında derinlere kadar götürebildiğimiz traktörlerimiz yetişiyor. Bugünlerde kıyı kesimlerdeki teknelerin arasında, gölde suların içerisinde çok sayıda traktörü avlanma faaliyetlerimize destek anlamında görebilmek mümkün” diye konuştu.
(Ali Rıza Önses/İHA)
