Mersin'de Balıkçı Esnafının Yüzü Gülüyor

İçel'de balık tezgahlarında yaşanan bolluk esnafı ve tüketicileri memnun etti.

İçel'de balık tezgahlarında görülen bolluk hem esnafın, hem de alıcıların yüzünü güldürdü.

Havaların ısınmasıyla birlikte Akdeniz'de artan balık miktarı, İçel Balık Pazarı'ndaki esnafı memnun etti.

Sardalya, çupra, levrek, mezgit, kırlangıç, istavrit, kefal ve barbunya gibi Akdeniz'den çıkan balık çeşitleri İçel'de tezgahlarda yerini aldı.

İçel Balıkçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yaşanan olumsuz ve soğuk hava koşullarından dolayı balık çeşidinde sıkıntı yaşandığını, ancak havaların düzelmesiyle beraber tezgahtaki balık çeşidinin arttığını bildirdi.

Vatandaşlara en az hafta bir kez balık yemeleri tavsiyesinde bulunan Polat, 'Ucuz yada pahalı olmasının hiç bir anlamı yok. İçel'de bayat balık olması mümkün değil. Her gün taze olan balığımız mevcuttur. Vatandaşlarımızı pazarımıza bekliyoruz. Vatandaşlarımız bugünler de bu fiyatları değerlendirsinler. Çünkü 3-4 ay sonra balık avlanma sezonu belli bir yasak dönemine giriyor.' ifadelerini kullandı.

Polat, şunları kaydetti:

'Vatandaşlarımız sağdan soldan balık almalarını tavsiye etmiyoruz. İçel'de Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan bir balık pazarı var. Vatandaşlarımızın bol bol balık yemelerini istiyoruz. Akdeniz'de ağırlıklı olarak, barbunya, sardalye, kefal, levrek ve çupra çıkıyor. Akdeniz'in balıkları Karadeniz'den daha çok. Çünkü Allah İçel'e öğle bir güzellikler vermiş ki, 24 saat güneşi, yağmuru, balığı, yeşilliği ve narenciyesi var. Herkesi İçel'e davet ediyoruz.'

Diğer illere göre İçel'de balık fiyatlarının uygun olduğunu belirten Polat, sardalyanın 5, çupranın 15, levreğin 15, hamsinin 7,5, mezgitin 15, kırlangıcın 15, istavritin 7,5, barbunyanın 15 ve kefalin 5 ila 7 liraya satıldığını söyledi.
Kaynak: AA