Sivas Merkezli 16 İldeki FETÖ/PDY Operasyonu

Gözaltına alınan 6 eski emniyet personeli tutuklandı.

Sivas merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 eski emniyet çalışanı tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 7'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen B.Y, C.A, K.H, M.Ş, K.Y. ve C.Ş. mahkemece tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla'da düzenlenen operasyonda, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 59 zanlıdan 49'u yakalanmıştı. Daha önce mahkemeye çıkarılan 29 zanlı tutuklanmış, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Gözaltındaki zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Firari 7 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Kaynak: AA