'2. Ulusal Yörük-Türkmen Çalıştayı'na Doğru

Türkmen Çalıştayı ile gerçekleştirecek.

YÖRKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, ilk faaliyetlerini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, paydaşlarına teşekkür etti.

Çalıştayın birlik ve beraberlik içerisinde, Yörüklere yakışır olgunlukta geçmesini temenni eden Uslu, 'Program 24 Şubat Cuma günü 'Yörük Fotoğrafları Sergisi' açılışı ile başlayacak. Protokol konuşmaları ile devam edecek çalıştayda, oturum başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bekir Direkci’nin yapacağı 'Dil ve Yörük Folkloru' adlı oturumu düzenlenecek.' ifadelerini kullandı.

Çalıştayın ikinci gününde, 'Yörüklerin Yaşam Tarzı ve Demokrasi Algısı' konulu sunum gerçekleştireceklerini aktaran Uslu, şunları kaydetti:

'Son oturumda da başkanlığını Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'ın yürüteceği 'Tarih' oturumu yapılacak. Programı 25 Şubat 2017 Pazar günü Türkiye'den ve KKTC'den katılacak yaklaşık 300 Yörük-Türkmen Derneği temsilcisinin 'serbest kürsü konuşmaları' ile sona erecek.'

Kaynak: AA