Ankara Üniversitesi Roman Ve Öykü Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ankara Üniversitesi 2016 Yılı Roman ve Öykü Ödülleri sahiplerini buldu.



Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreni, üniversitenin Devlet Konservatuvarının sunduğu müzik dinletisiyle başladı.

Törende konuşan Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Özkan, roman ve öykülerin insanlara yeni ufuklar açmada bir araç olduğunu belirterek, yazılan her eserin insan yaşamının tüm alanlarına hizmet ettiğini ifade etti.

Özkan, yarışmada çok sayıda eserin yarıştığını ve yarışmaya katılan, ödül kazanan herkese başarılar diledi.

2015'te basılan roman ve öykülerin değerlendirmeye kabul edildiği yarışmada, roman dalında 'Magda Döndüğünde' eseri ile yazar Ömer Oyal ödülünü Rektör Yardımcısı Özkan'dan aldı.

Öykü dalında 'Muhtelif Evhamlar Kitabı' ile yazar Ömür İklim Demir'e ödülünü Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Adıgüzel takdim etti.

Roman ve öykü ödülleri, yazınsal nitelikli yapıtların okurla buluşması, sanatçı-okur etkileşimine olanak sağlanması ve Türk edebiyatına yeni yapıt ve yazarların katılmasına katkı sağlanması amacıyla 3 yıldır veriliyor.

Yarışma, üniversitenin bilim ve teknik alanlarında olduğu gibi sanatı da önemseyen bir üniversite olduğu gerçeğini pekiştirmek, yazınsal nitelikli yapıtları akademik bir anlayışla değerlendirerek, yazar, yayıncı ve üniversitenin bir araya getirilmesiyle yeni ve kalıcı toplumsal bir etkileşim oluşturmak amacı taşıyor.

Kaynak: AA