'Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum' Projesi Eskişehir'de

Koç Holding'in 'Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum' projesi kapsamında Eskişehir'de farkındalık seminerleri düzenlendi.

Koç Holding'in 'Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum' projesi kapsamında Eskişehir'de farkındalık seminerleri düzenlendi.

Holding açıklamasına göre, Koç Holding, Ülkem İçinToplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum projesini Türkiye'nin dört biryanına taşıyacak farkındalık seminerlerine devam ediyor. Opet Bayi ve Ülkem İçin Gönüllü Elçisi, AkParti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın organizasyonunda OsmangaziÜniversitesi'nde düzenlenen seminere çok sayıda Koç Topluluğu bayisi ve bölgemüdürü katıldı.

Etkinlikte AÇEV yöneticileri Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunudetaylarıyla aktarırken, TAP Vakfı yöneticileri de katılımcılara 'İliniz içinsiz neler yapabilirsiniz? Hangi projelerle ilinizde toplumsal cinsiyet eşitliğikonusunda harekete geçebilirsiniz?' soruları ile interaktif bir içerik sundu.

Öteyandan, organizasyon kapsamında Şehit Barış Öztürk Ortaokulu, Melahat ÜnügürOrtaokulu ve Şehit Ali Gaffar Ortaokulu'nda da öğrenci ve öğretmenlere yöneliktoplumsal cinsiyet eşitliği seminerleri düzenlendi.

- 'Toplumsal cinsiyeteşitliği konusunda ısrar etmeyi sürdüreceğiz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Dışİlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, toplumsal cinsiyet eşitliği meselesinin uzun zamandır KoçTopluluğu'nun odağında yer aldığını belirtti.

Kızıl, şunları kaydetti:

'2013yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan İş'te EşitlikPlatformu'na üyeliğimizin ardından, HeForShe hareketinin Türkiye'dekidestekçisi olduk. Hemen ardından da Ülkem İçin projesinin 2015 - 2017 yılıtemasını 'Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum' olarakaçıkladık. Bir yılı aşkın süredir, yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz farkındalık eğitimleriyle14 ili ziyaret ettik.

Şirketlerimizde farkındalık seminerlerimiz devam ediyor.Türkiye'nin dört bir yanında ise Ülkem İçin elçisi gönüllü bayilerimizinorganizasyonlarıyla toplumsal cinsiyet eşitliği seminerlerimiziyaygınlaştırıyoruz. Güçlü bayi ağımız bu yoldaki en büyük destekçilerimizarasında yer alıyor. 2015 yılından buyana AÇEV ve TAP Vakfı iş birliğinde sürdürdüğümüz farkındalık seminerleri ile65 bine yakın kişiye ulaştık. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ısraretmeyi ve zihinlerdeki değişimi sağlayacak farkındalık çalışmaları içinsorumlulukla çalışmayı sürdüreceğiz.'
Kaynak: AA