Van kahvaltısı artık fırınlarda satılamayacak

Van’ın önemli değerlerinden biri olan ‘Van Kahvaltısı’nı korumak için Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım attı. Artık bakkallar, fırınlar ve diğer uygunsuz ortamlarda kahvaltılık ürün satılamayacak.

Van kahvaltısı artık fırınlarda satılamayacak
Van kahvaltısı artık fırınlarda satılamayacak
Van Büyükşehir Belediyesi, Türk Patent Enstitüsü tarafından bir süre önce tescillenen Van kahvaltısını korumak için örnek bir çalışma başlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen ‘Kent Esenliği' toplantısında alınan kararları uygulamak için Büyükşehir, Tuşba, Edremit ve İpekyolu zabıta ekipleri, kent genelinde kahvaltılık ürün satan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi. Bu kapsamda bakkal, kahvehane ve fırınlarda kahvaltılık ürün satılmaması konusunda uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, ürün satışının devam etmesi halinde iş yerlerine ciddi cezalar verileceğini açıkladı.

Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün gıda denetim ekiplerinin de eşlik ettiği uygulamada, halkın sağlığına doğrudan etki eden ürünlerin satışını yapan lokanta, pastane ve fırınlarda hijyen ve ruhsat denetimleri de yapıldı.

Halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, kültür mirasımız olan ‘Van kahvaltısını korumak için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Sevinç, “Pastanelerde döner, ekmek fırınlarında kahvaltılık ürün satılmasının hijyenik olarak risk teşkil ediyor. Üstü açık ve korumasız ortamda satılan bu ürünler insan sağlığına olduğu kadar markaya da zarar veriyor. Ayrıca haksız rekabete de neden oluyor. Kahvaltı gibi diğer ürünlerin de uygunsuz ortamlarda satışına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA