DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Açıklaması

'Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen canla başla mücadele edip yeni başarılara imza atan ihracatçılarımız hem küresel oyuncuların hain planlarının bozulmasına hem de ülke ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağladılar'.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen canla başla mücadele edip yeni başarılara imza atan ihracatçıların hem küresel oyuncuların hain planlarının bozulmasına hem de ülke ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağladıklarını bildirdi.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 2017'nin küresel arenada birçok sorunların yaşandığı, küreselleşme politikalarının yol açtığı acı ve göz yaşlarının hakim olduğu bir yıl olarak geride kaldığını belirtti.

Acısı ve tatlısı ile geride kalan 2017 yılının Türkiye açısından da yurt dışı kaynaklı küresel oyuncuların çabalarına rağmen Türk milletinin dirayet ve vakarıyla oynanmaya çalışılan oyunların bozulduğu, yaşatılmaya çalışılan sorunların üstesinden gelinen bir yıl olduğunu vurgulayan Gürdoğan, "Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen canla başla mücadele edip yeni başarılara imza atan ihracatçılarımız hem küresel oyuncuların hain planlarının bozulmasına hem de ülke ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağladılar." ifadesini kullandı.

Gürdoğan, bölge ekonomisinin en büyük girdisini sağlayan bölge ihracatçılarının 2017'de yeni başarılara imza atarak bölgede üretilen birçok ürünü yeni pazarlara ulaştırma, yeni pazarlara açılım sağlama onurunu yaşattıklarını aktardı.

İhracatçıların bu başarılarının bölge ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağladığına işaret eden Gürdoğan, 2018'in tüm umutların gerçekleştiği, sağlık, huzur ve mutlulukların bol olduğu bir yıl olması temennisinde bulundu.
Kaynak: AA