AK Partili Bostancı'dan 'Tek Tip Kıyafet Uygulamasına' İlişkin Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, KHK’da yer alan ’tek tip kıyafet’ uygulamasına ilişkin, “Olağan vatandaşlardan daha farklı bir sınıflamaya meri hukuk, evrensel hukuk normlarıyla öyle bir statüye konulmuş olan ’sanık’ denilmiş olan kesimlere ilişkin demokratik ülkelerin uygulamaları üzerinden bir uygulama düşünülüyor” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinin aşılmasına ilişkin soru üzerine Bostancı, “Türkiye bir hukuk devleti, siyasi otoritelerin güvence vermesi gibi bir durum söz konusu olmaz” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 696 sayılı KHK’nin 121. maddesiyle getirilen düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamalara ilişkin soru üzerine Bostancı, “Sayın Gül kendi yapmış olduğu açıklamaya ilişkin kamuoyundaki mevcut tartışmalar çerçevesinde buna bir açıklama getirmiştir. Benim buna söyleyeceğim, ekleyeceğim, yorumlayacağım herhangi bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bostancı, "Herhangi bir af söz konusu değil. Türkiye bir hukuk devleti ve hukuk devletinin meri hukuku çerçevesinde her türlü muhataralı iş yargıya gider. KHK ile yapılan 15-16 Temmuz günü darbe teşebbüsüne ve bu çerçevede teşekkül etmiş terör eylemlerine karşı hem kamu görevlileri hem askerler için getirilen muafiyetin aynı zamanda sivillere tanınmasından ibarettir. Bunu doğru okumak gerekli” diye konuştu.

KHK’da yer alan ‘tek tip kıyafet’ uygulaması ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun “onur kırıcı” değerlendirmesine ilişkin konuşan Bostancı, “Bir ay içerisinde buna ilişkin yönetmelik çıkacak ve o çerçevede daha detaylı bir şekilde göreceğiz. Tek tip uygulamasının olduğu ülkeler var. Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya var. Dünya uygulamalarından, demokratik ülkelerin uygulamalarından daha farklı bir şey yapmıyor Türkiye” açıklamasında bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 11 bin 480 cep telefonunun kullanıcı iradesi dışında FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock’a yönlendirildiğini açıklamasının ardından neden bin 200 kişinin tahliye edileceğine yönelik yapılan eleştirilere ilişkin soruya Bostancı, “Bu eleştiriyi yapanlar, 11 bin 480 kişiye ilişkin bütün dosyalara bakmışlar mı? Hukuk kendi mantığı içerisinde ilerler. Cumhuriyet Başsavcısının söylediği çok açık, sadece buna ilişkin olarak tutuklama gerçekleştirmiş olanlar tahliye ediliyor. Eğer başka delillerle FETÖ’ye üyelik söz konusuysa onların yargılamaları devam edecektir” karşılığını verdi.
Kaynak: İHA