İlknur Teyze Hayalini Kurduğu İşine Kavuştu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi’nde, kümesler işletmecilere teslim edildi.

Tavuk kümesini Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden teslim alan İlknur Dinç, yeni iş kurmanın heyecanını yaşıyordu. Kümes hayvancılığını hep yapmak istediğini belirten Dinç; “Çocuklarım küçükken bu işi yapmak hep aklımdaydı. Daha önceleri keçi ya da koyun çiftliği kurmayı düşündüm. Ama sonradan karar verdim, tavuk çiftliği işini yapayım dedim. Oğlum bana bu konuda destek vereceğini söyleyince ben de gerekli yerlere başvuru yaparak sonuçlanmasını bekledim. Sonra büyükşehir belediyesinden ekipler geldiler. Tavuk kümeslerini yapıp içerisindeki malzemelerin hepsini hazır ettikten sonra, yumurta verimleri yüksek olan 250 adet tavuğu kümese koyarak hazır ettiler” dedi.
Yumurtalar için pazar hazır
Büyükşehir Belediyesinin yardımıyla aldığı 250 tavuğu ilk etapta bin adet yaparak çoğaltmayı düşündüğünü ifade eden İlknur Teyze, “Tavukların yumurtalarını satmak için hiç zorlanmayacağız. Pazarımız da müşterimiz de hazır. Kandıra Belediyesi’nden pazar yeri istedim. Yerimin hazır olduğunu, vereceklerini söylediler. Yumurta verecek yerlerim hazır, bazısını onlar gelip alacak. Benim pazara çıkmama hiç gerek kalmıyor ama ürünleri pazara çıkararak herkese ulaşmasını sağlayacağım” şeklinde konuştu.
Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi kapsamında başvuru yapan 6 girişimcinin tavuk kümesleri de tamamlandı. 60 metrekaresi kapalı betonarme bina olmak üzere bin metrekare alan içerisinde inşa edilen kümesler, ısı yalıtımlı ve yan sundurmalı olarak yapıldı. Proje kapsamında tamamlanıp devreye alınan 6 adet tavuk kümesi önümüzdeki günlerde sahiplerine teslim edilecek. Bu kümeslerden 4 tanesi İzmit’in Kozluca, Kaynarca, Gülbahçe Kadriye, Ambarcı mahallelerinde bulunuyor. Kandıra’da ise Deliveli, Hacımazlı mahallelerinde iki adet kümes, işletme sahiplerine teslim edilmek için hazır hale getirildi.
Yapılan kümeslerin her birine 250 adet Atak-S cinsi, yumurta verimi yüksek tavuklar verildi.
