Sakarya'daki FETÖ/PDY Davası

'Anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla hakkında dava açılan FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün kayınvalidesinin kız kardeşi N.A'nın yargılanmasına devam edildi

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün kayınvalidesinin kız kardeşinin yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan üçüncü duruşmaya, tutuksuz sanık N.A, avukatı ve yakınları katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından söz alan sanığın avukatı, dosyaya giren "ByLock" HTS kayıtlarını inceleyip beyanda bulunmak için süre istediklerini belirterek, haftada 1 gün olan imza şeklindeki adli kontrolün kaldırılmasını talep etti.

Sanık N.A. da mahkeme başkanının sorusu üzerine, Akyazı ilçesinde oturduğunu ifade ederek, İstanbul'da 4 kardeşinin yaşadığını, ziyaret amacıyla bu şehre ara sıra gittiğini kaydetti.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık ve avukatına, "ByLock" HTS kayıtlarını inceleyip beyanda bulunmaları için süre verilmesini talep etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sanığın "ByLock" kullanıcısı olup olmadığının sorulması için müzekkere yazılmasına, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "ByLock" içerik ve mesaj trafiğinin istenmesine, haftada 1 gün olan imza şeklindeki adli kontrolün kaldırılması talebinin reddine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı, 20 Mart'a erteledi.

- Süreç

FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün kayınvalidesinin kardeşi N.A, 8 Eylül 2016'da gözaltına alındı, ertesi gün çıkarıldığı Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, N.A. hakkında, "anayasayı ihlal" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

N.A, 31 Mayıs'ta yapılan ilk duruşmada, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye edildi.
Kaynak: AA