FETÖ'den Yargılanan Avukatlar Davasında 13 Tahliye

FETÖ elebaşı Gülen'in avukatlarının da aralarında bulunduğu 52 avukat hakkında görülen davada, 13 sanık adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in avukatları ve örgütün sözde "Yargıtay imamı" olduğu iddia edilen Mehmet Rasim Kuseyri'nin de aralarında bulunduğu 52 avukat hakkında açılan davada, 13 sanık adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, avukat Kezban Hatemi'nin tanık sıfatıyla beyanının alınmasıyla başladı.

Davanın tutuklu sanığı Kuseyri'ye ilişkin bilgisinin olup olmadığı sorulan Hatemi, söz konusu sanığı geçmişte bir dava nedeniyle gördüğünü, kısa süreliğine görüştüğünü, bunun dışında irtibatının bulunmadığını söyledi.

Hatemi, temyiz sürecinde FETÖ üyelerinin bu dosyaya müdahale ettiklerinin ortaya çıktığını belirterek, "Dosyaya ilişkin ilginç bir şekilde iki kez onama, bir bozma ve bir sefer de yanlış duruşma tarihi verildi. Dosya gelince verdiğim temyiz dilekçesi, savunmalarım ve dosya eklerinin olmadığını gördük. Bu durumu mahkemece tutanak altına aldık. Daha sonra itirazda bulunduk ve haklılığımız ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Diğer tanıkların da beyanlarının alınmasının ardından mahkeme heyeti, dosyaya gelen evrak ve tanık ifadelerine ilişkin sanık ve avukatlarının talepleri ile duruşma savcısının mütalaasını aldı.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Çağlayan Erginay, Mehmet Deveci, Muhammet Ali Özdel, Eren Babahanoğlu, Hüseyin Mehan, İbrahim Löklüoğlu, İsmail Yıldırım, Süleyman Sallı, Furkan Şen, Muhammed Enes Ayhan, İbrahim Temur, Cemalettin Karadaş ve Şaban Yağcı'yı adli kontrol şartıyla tahliye etti.

Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen sanıkların yazışma içerikleri ve bu programı kullandıkları tarihteki internet trafiği ile HTS kayıtlarının ilgili kurumlardan temin edilmesi için müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme, duruşmayı 27 Mart 2018'e erteledi.

- İddianame

İddianamede, Gülen'in avukatları firari Nurullah Albayrak, Adnan Şeker, Talha Aksoy ile Kuseyri'nin de aralarında bulunduğu 52 avukatın, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 37,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.

Sanıklardan FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı Albayrak'ın, sözde "Ankara avukatlarının imamı" olduğu belirtilen iddianamede, avukatların özellikle, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY kapsamında KPSS, polis dosyaları ve iş adamlarının gözaltına alınmasına ilişkin hukuki süreçleri takip etmekle görevlendirildikleri belirtiliyor.

Sanıklardan bazılarının, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları kaydedilen iddianamede, bu program üzerinden yapılan yazışmalara da yer veriliyor.

Kaynak: AA