Dicle Elektrik'ten Dezenformasyon Açıklaması
Havaların soğumaya başlaması ile birlikte artan kaçak elektrik kullanımını önlemeye dönük çalışmalarını yoğunlaştıran Dicle Elektrik, buna paralel hakkında çıkarılan asılsız haberlerdeki artış nedeniyle bir açıklama yaptı. Dicle Elektrik, düzenli fatura ödeyenleri korumak adına sürdürülen kaçak elektrikle mücadeleyi itibarsızlaştırma çabalarının amacına ulaşamayacağını açıkladı.

Kaçak elektrik yerinde hassas aletlerle yapılan ölçümler sonunda tespit edilip belgelendikten sonra tutanak tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Tüm denetimler mevzuatlar çerçevesinde gerçekleşiyor. Şüpheli görülen sayaçlar ise iddiaların aksine sökülüp, incelenmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının İl Müdürlükleri’ne teslim ediliyor” ifadelerine yer verildi.
Foseptik çukurundan Dicle Elektrik sorumlu gösterildi
Açıklamanın son bölümünde bahse konu dezenformasyonlara Mardin’den bir örnek verildi.
Mardin’in Midyat ilçesinde ağzı açık olan bir foseptik çukuru hakkında “Dicle Elektrik tarafından açılan çukur tehlike saçıyor” başlığı ile haber yapıldığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
“İlçenin Ulucami Mahallesi’ndeki çukur, kanalizasyon sistemine ait bir foseptik çukuru. Zaten bakıldığında bu durum çok açık bir biçimde belli oluyor. Çukurda rögar kapağı dahi halen duruyor. Şirketimizin işiyle hiçbir ilgisi olmayan bir sorunun bile Dicle aleyhine haber olarak kullanılmak istenmesi, dezenformasyon girişimlerinin vardığı boyutu ortaya koyması açısından son derece çarpıcıdır.’’
Son derece sağduyulu yayınlar yapan basın yayın kuruluşlarının varlığına da değinilen Dicle Elektrik Dağıtım açıklamasında, “Kaçak elektrik kullanımından kaynaklanan arızaların yol açtığı kesintilerin şirketimizin sorumluluğunda olmadığını bildikleri halde, doğrudan ve tek yanlı olarak elektrik şirketini suçlayan yayınları yapanlar maalesef haksız bir kesimin ekmeğine yağ sürmektedir” ifadelerine de yer verildi.
