Memur-Sen Kırşehir Temsilcisi Cebeci Hakkındaki Dava

Memur-Sen Kırşehir Temsilcisi Oktay Cebeci, tehdit suçu nedeniyle açılan ceza davasından beraat ettiklerini bildirdi.

Cebeci, yaptığı yazılı açıklamada, haksız ve hukuksuz görev yeri değiştirilen bir üyeleriyle ilgili basın açıklaması yapacağını ve konuyu Ankara'ya taşıyacağını ifade etmesi üzerine ilgili kurum yöneticisi tarafından Kırşehir 1. Asliye Ceza Mahkemesinde ceza davası açıldığını belirtti.

Mahkemenin davayı karara bağladığını ifade eden Cebeci, yüklenen suçun yasal unsurlarının oluşmaması ve eylemin başkaca bir suç tipine uymaması nedeniyle beraat kararı verdiğini aktardı.

Kararın sevindirici olduğunu dile getiren Cebeci, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Hakkındaki soruşturmayı gerekçe göstererek, haksız ve hukuksuz görev yeri değiştirilen üyenin hakkını korumak için basın açıklaması yapacağımızı ve konuyu Ankara'ya taşıyacağımızı ifade etmemiz tehdit suçu sayılarak açılan ceza davasında, Kırşehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi.

Karar sevindirici olmakla birlikte, sendika yöneticilerinin, üyelerinin haklarının ihlaline karşı gösterdikleri hassasiyetin, basın açıklaması yapacağı ve üst mercilere şikayet yoluna gideceği yönündeki tepkisinin bile kamu yöneticilerince tehdit olarak algılanması, sendikal hakların ve faaliyetlerin gelişimi açısından kaygı vericidir. Bu tür bir iddianın bile ciddiye alınarak kamu davası açılması, sendikal faaliyet alanını daraltacak mahiyette olumsuz uygulamalara bir örnektir."

Kaynak: AA