Bağarası'nın Kanalizasyon Sorunu Çözülüyor

Söke’nin en büyük kırsal mahalleleri arasında yer alan Bağarası Mahallesi’nin kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor. Aydın Büyükşehir Belediye tarafından mahallenin kanalizasyon şebekesinin kurulması için çalışmalar törenle başladı.

Bağarası'nın Kanalizasyon Sorunu Çözülüyor
Eski yerleşim merkezi olması nedeniyle kimi sokaklarında kanalizasyon, kimi bölgelerinde ise hala foseptik çukurlarının kullanıldığı Bağarası’nda projenin tamamlanması ile tüm konutlara kanalizasyon şebekesinin ulaştırılacağı belirtildi.

2014 yılında çıkan yasa ile Büyükşehir statüsüne kavuşması ile kapanan belediyeler arasında yer alan ve mahalleye dönüştürülen Bağarası’nın kanalizasyon sorunun 18 ay sonra sona ereceği belirtildi.

Mevcut durumun 21. Yüzyıla yakışmayan bir durum olduğunu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile sorunun çözüleceğini belirten Bağarası Mahalle Muhtarı Ahmet Özdemir, “Düne kadar hayal edemediğimiz bir proje bugün başladı.

2014 seçimlerinde Özlem Başkan Bağarası’na geldiği zaman biz isteklerimizi söylemiştik. Kendisi ‘Tamam, seçime kadar yapacağız’ demişti. Bugün sözünü gerçekleştiriyor. 18 ay taahhüdü varmış inşallah bitince her şey güzel olacak” dedi.

“Taahhüt süresinden önce bitirmeye çalışacağız”

Proje Etüt ve Su Kanalizasyon Daire Başkanı Hakan Olkaç, yapılan çalışmanın kanalizasyon alt yapısı olduğunu belirterek, “Başkanımızın talimatı üzerine, Başkanımızın söz verdiği gibi alt yapıya başladık. İlk etap olarak 32 bin 787 metre, ikinci etap olarak da 12 bin 470 metre olmak üzere toplamda 45 bin metre kanalizasyon yapacağız. 18 aylık bir taahhüt süresi var. Ama biz daha kısa sürede bitirmeye çalışacağız. Üst kaplaması da bitirildikten sonra halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

“Verilen her sözü yerine getiriyoruz”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ise önemli bir sorunun da bu proje ile çözüme kavucağını belirterek oldukça heyecanlı olduklarını söyledi.

Proje kapsamında yapılacak olan 45 bin metrekarelik kanalizasyon çalışmasını taahhüt süresi olan 18 aydan daha önce bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Akkentli, “Projede sadece kanalizasyon alt yapısı ile ilgili bir proje değil bunun üst yapısı da var. 20 milyon Liraya yakın bir proje sadece ASKİ’nin özelinde kalan. ASKİ çalışmalarını bitirdikten sonra yol yapım çalışmaları başlayacak. Onunla birlikte Bağarası’na toplam 25 milyon liralık bir yatırım yapılacak. Arıtma tesisimizin de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu proje Bağarası’nın yıllardır beklediği bir projeydi” diye konuştu.

Çalışmanın başlaması mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılanırken vatandaşlar sözünü verdiği hizmetleri yapmasından dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na müteşekkir olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA