Yemen'de Muhalifler Arasındaki Gerginlik

Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Salih başkanlığındaki GPC partisinin kurduğu, uluslararası toplum tarafından tanınmayan hükümetin Dışişleri Bakanı Şeref'in evi, Husiler tarafından ablukaya alındı.

Yemen'de Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih başkanlığındaki Genel Halk Kongresi (GPC) partisinin kurduğu, uluslararası toplum tarafından tanınmayan hükümetin Dışişleri Bakanı Hişam Şeref'in evinin Husiler tarafından kuşatıldığı belirtildi.

GPC'nin sözcülüğünü yapan "Yemen Bugün" kanalının haberine göre, Husiler, Şeref'in Sana'daki evinin etrafını sararak koruma görevlilerini alıkoydu.

Şeref'in evinin etrafındaki kuşatmanın sürdüğü ifade ediliyor.

GPC'ye bağlı "Haber" ajansı da görgü tanıklarını kaynak gösterdiği haberinde, GPC'nin daimi komite merkezi binası çevresinde Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süre çatışma yaşandığını, ardından Husilerin Şeref'in evini ablukaya aldığını kaydetti.

Genel Halk Kongresi'ne yakın kaynaklar dün de Husilerin, Sana'nın güney kesiminde Salih Camisi ile Ali Abdullah Salih'in yeğeni Albay Tarık Muhammed Abdullah Salih'in evine saldırı düzenlediğini bildirmişti. Saldırılarda cami güvenlik görevlileri ve Albay Tarık'ın korumalarından 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı ifade edilmişti.

Yemen'de meşru hükümete karşı birlikte hareket eden Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Salih yanlıları arasında bir süredir gerginlik yaşanıyor.
Kaynak: AA