Adana Barosu Kadına Şiddeti Kınadı

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Deniz Eylem Coşkun, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü'' dolayısı nedeniyle yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddeti kınadı.

Coşkun, Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğini söyledi.

Şiddete karşı ortak bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade eden Çoşkun, şunları kaydetti:

''Yasalarımızda yapılan değişikliklerin kadına yönelik şiddeti azaltmaya yetmediği, hatta en önemli insan hakkı olan yaşam hakkını ihlal eden öldürme filinin çok arttığı bir gerçektir. Bu artışın önemli bir nedeninin de ülkemizde mevzuatla uygulama arasındaki yetersizliktir. Mücadelede sonuca varılmak isteniyorsa devletin bu soruna odaklanması gerekmektedir. Şiddetin uygulanmasının önüne geçilmesi yönündeki mücadele yöntemlerine ağırlık vermemiz gerekmektedir. Kadınlara yönelik şiddeti doğuran ve sürekli hale getiren olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak için cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle ilgili sosyal farkındalık yaratmak, zihniyet değişikliği yaratarak bireylerin ve toplumun kadına bakış açısını dönüştürmek zorunluluktur.''

Kaynak: AA