Mihalgazi Belediyesi Mahallelere Güvenlik Kamerası Takıyor

Mihalgazi Belediyesi mahallelere güvenlik kamerası koymaya başladı.

Belediye Başkanı Zeynep Akgün yaptığı yazılı açıklamada, halkın can ve mal güvenliğini zarar verecek olaylara karşı vatandaşlardan güvenlik kamerası takılması yönünde talepler aldıklarını belirterek, bu isteklere duyarsız kalmayıp, hemen çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Alpagut, Karaoğlan, Bozaniç ve Sakarıılıca mahallelerine kameraların takılmaya başlandığını aktaran Akgün, "Diğer ilçe merkezindeki mahallerimizde giriş ve çıkışlarında İlçe Emniyet Müdürlüğünün MOBESE kameraları bulunmakta ve onlar güvenliği sağlamakta. Diğer mahallerimizde herhangi bir güvenlik kamerası olmadığı için bu çalışmayı başlattık. Bütün mahallerimize toplamda 13 plaka tanımalı, nesne algılama, yangın algılama, alan algılama özelliği olan ve belli saatlerde fotoğraf çekerek mail atma gibi teknik özelliklere sahip kameralar takılıyor." ifadesini kullandı.

Akgün, işlemler tamamlandığında mahallelerin 7/24 kesintisiz olarak gözetleneceğini ve kayda alınacağını bildirerek, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlamış olacağız. Ayrıca mahallerimize giriş, çıkış yapan araçların kontrolü de sağlanacak. Kameraların en önemli özelliği yangın algılama. Görüntü aldığı alanda çıkacak yangın olayını haber verme özelliği yangınlara erken müdahale etmemizi sağlayacak. Böylece ilçemiz ve vatandaşlarımızın daha güvenli yaşanır bir ortam sağlamış olacağız."

Kaynak: AA