Opet Tarihe Saygı Ortaokuluna Yeni Kütüphane

Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokuluna yeni kütüphane kazandırıldı.

Opet Sosyal Sorumluluk Projeleri Çanakkale Sorumlusu Fatma Hacıalioğlu, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kütüphanenin 77 bin liralık bütçe ile kurulduğunu belirterek, projenin "4O", Opet'te Okumak Olmazsa Olmazımızdır sloganlı bir okuma projesi olduğunu dile getirdi.

Tarihi yarımadada 2005 yılında uygulamaya konulan rehabilitasyon projesine işaret eden Hacıalioğlu, şunları kaydetti:

"2005 yılında tarihi yarımadanın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bölgelerde düzenleme çalışmaları uygulandı. Bu sayede Eceabat ilçesi ile alan içerisindeki 8 köyde yapılan rehabilitasyon, hem ziyaretçi memnuniyetini sağladı hem de burada yaşayan halkın sosyo kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesini sağlandı."

Hacıalioğlu, Eceabat'ta bu çalışma kapsamında işlevselliğini kaybeden ilköğretim okulunun yerine yeni ve modern bir ortaokul inşa edilerek eğitim ve öğretim hayatına kazandırılmasının ardından şimdi de tam donanımlı bir kütüphanenin buna eklediğini belirtti.

Okul Müdürü Deniz Aydeniz ise kurulan kütüphaneyle öğrencilerinin okulda zaman geçirmekten daha fazla zevk alacaklarını ifade ederek, "Öğrencilerimizin 11 bin 700 sayfa kitap okumuş olarak orta okuldan mezun olmalarını hedefliyoruz." dedi.

Aydeniz, kütüphanelerinden, köy kahvehanelerinde kurulacak ''4O Proje Kitaplığı'' ile ödünç kitap alınmasının sağlanacağını da söyledi.

Törene, Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Recep Tutucu ile daire amirleri ve veliler de katıldı.

Kaynak: AA